Cupa Mondiala de Rugby 2007

Socol si Antonin explica infrangerea cu Scotia

Capitanul nationalei de rugby a Romaniei s-a declarat dezamagit dupa categorica infrangere suferita in fata Scotiei, marti seara, la Edinburgh, in al doilea meci al 'stejarilor' de la Cupa Mondiala din Franta, informeaza Federatia Romana de Rugby.
"Suntem dezamagiti, e o infrangere grea. Nu am facut fata presiunii din partea lor. Scotia a fost o echipa completa, au respectat in primul rand regulile de baza ale jocului, iar noi nu. Primul eseu, primit in primele minute, a reprezentat o lovitura grea. Am pierdut, mental, mult atunci. Din pacate nu ne-am mai putut reveni asa cum am revenit in jocul cu Italia. Am pierdut contactele directe cu adversarul, am ratat placaje, marginea nu a functionat deloc, am crezut in meciul acesta dar a mers totul pe dos. Pentru meciul cu Portugalia trebuie sa ne imbunatatim substantial jocul", a declarat Sorin Socol.
 
Managerul echipei Romaniei, francezul Robert Antonin, s-a declarat la randul sau trist de usturatoarea infrangere, declarand ca 'stejarii' au fost dominati in acest meci la toate capitolele si ca se astepta la o prestatie mai buna a elevilor sau, mai ales dupa incurajatorul meci cu Italia.
 
"Nu speram intr-o victorie, dar speram intr-un joc bun, mai bun decat cel cu Italia. Este adevarat, si Scotia a avut poate cel mai bun meci din ultimii doi ani. Ne-au dominat in toate sectoarele de joc. Suntem tristi acum, dar le-am spus jucatorilor in vestiar, dupa meci, ca aceasta Cupa Mondiala nus-a terminat. Este imperios necesar sa castigam meciul cu Portugalia si sa lasam o impresie acceptabila. Cred ca vom face insa multe schimbari in echipa", a spus Antonin.
 
Dupa doua jocuri disputate la Cupa Mondiala, Romania ocupa locul patru in Grupa C ratand orice sansa de a mai prinde macar locul al treilea, calificant direct la urmatoarea Cupa Mondiala, programata peste patru ani in Noua Zeelanda. Pentru tricolori urmeaza poate cel mai important meci al acestui turneu, in compania Portugaliei, partida in care pornim ca mari favoriti, lusitanii facand parte din aceeasi Cupa Europeana a Natiunilor ca si Romania, competitie redenumita Turneul Celor Sase Natiuni B.
 
Meciul Romania-Portugalia se va disputa pe 25 septembrie, gazda disputei fiind stadionul Municipal din Toulouse.
 
Radu Constantin


Socol si Antonin explica infrangerea cu Scotia