Cupa Mondiala de Rugby 2007

Romania a strans randurile pentru intalnirea cu Scotia

Managerul echipei nationale de rugby a Romaniei, Robert Antonin, a declarat, luni, ca o victorie la Cupa Mondiala in meciul cu Scotia "ar fi extrem de importanta pentru viitorul rugby-ului in Romania", pentru ca ar atrage mai multi copii spre acest sport, informeaza federatia romana de specialitate.

"Anul trecut am pierdut la un scor mare aici (48-6), dar echipa venea dupa calificarea la Cupa Mondiala si era deconcentrata. Acum este altceva. Este un meci de Cupa Mondiala si concentrarea trebuie sa fie maxima. Daca vom avea o unica sansa sa castigam, aceea va fi printr-un joc perfect al inaintarii in gramezile spontane si in moluri, si o foarte buna aparare. Pe treisferturi scotienii sunt foarte periculosi, in special fratii Lamont. O victorie cu Scotia ar fi extrem de importanta pentru viitorul rugbyului in Romania. Cred ca ar aduce mai multi copii in joc si rugbyul s-ar dezvolta mai bine", a declarat Antonin in cadrul unei conferinte de presa.

Nationala de rugby Romaniei a ajuns in aceasta dimineata la Edinburgh pentru meciul cu Scotia din cadrul Cupei Mondiale. Echipa este cazata la hotelul Novotel, iar in aceasta seara va efectua pe stadionul Murrayfield ultimul antrenament inaintea partidei de marti, programata de la ora 22.00.

Robert Antonin a adaugat ca in meciul cu Scotia romanii va trebui sa evite greselile facute in partida cu Italia. "Am facut un rezultat strans cu Italia, dar am fi putut castiga daca eram mai disciplinati in fazele de joc. Este necesar sa evitam greselile pe care le-am facut si sa fim foarte concentrati. Jucatorii au o motivatie in plus pentru ca au vazut ca se poate juca de la egal la egal cu o echipa din Turneul celor 6 Natiuni", a afirmat Antonin.

Capitanul echipei Romaniei, Sorin Socol, a spus ca in fata Scotiei este nevoie de un joc mai bun in atac. "Ne asteptam sa fie greu pentru ca vor avea un stadion intreg in spate. Suntem insa la Cupa Mondiala si oriunde joci trebuie sa te concentrezi si sa nu auzi publicul. Cu Italia ne-am luptat cat am putut dar nu am fost foarte concentrati. Dupa 20 de minute am dat drumul la joc si am reusit sa ii surprindem in mai multe randuri. Cu Scotia trebuie sa ridicam stacheta si sa jucam mai mult in atac. O victorie maine ar fi un lucru imens, pentru publicul de rugby din Romania si pentru rugbyul romanesc in general. International Rugby Board investeste destul de mult in Romania si asteapta cu siguranta un rezultat din partea noastra", a precizat Socol.

Jucatorul Ionut Dimofte a asigurat ca romanii sunt pregatiti sa infrunte Scotia. "Ei joaca in Turneul celor 6 Natiuni, dar noi ne vom vedea de jocul nostru si cred ca vom reusi un meci bun. Noi suntem pregatiti suta la suta sa ii infruntam, chiar aici, la ei acasa", a spus Dimofte.

Florin Corodeanu este de parere ca scotienii vor fi sustinuti probabil de 50.000 de suporteri, desi oficialii din aceasta tara erau ingrijorati, duminica, de faptul ca se vandusera mai putin de 25.000 de locuri din cele 60.000 pentru meciul cu Romania. "Trebuie sa fim de doua ori mai disciplinati decat in meciul cu Italia, sa dam maximum posibil. Va fi o incarcatura mare psihologica pentru ca vor fi probabil 50.000 de suporteri scotieni. Noi insa ne vom concentra pe jocul nostru si sa facem un rezultat mare", a afirmat Corodeanu.

Mediafax



Romania a strans randurile pentru intalnirea cu Scotia