Cupa Mondiala de Rugby 2007

Ionut Tofan s-a accidentat si va fi inlocuit de Stefan Ciuntu

Stefan Ciuntu de la echipa Universitatea Cluj a fost convocat vineri la nationala de rugby a Romaniei, dupa ce Ionut Tofan a suferit o ruptura de biceps in meciul cu Scotia, scor 0-42, din cadrul Cupei Mondiale, si va absenta aproximativ trei luni, informeaza Federatia Romana de Rugby.


Stefan Ciuntu are 21 de ani si a fost component al nationalei de juniori a Romaniei care in 2005 a ocupat locul 7 la Campionatul Mondial. Ulterior, Ciuntu a fost promovat la lotul de tineret U20, campion european FIRA-AER in 2006, la lotul secund al Romaniei si in nationala de rugby in 7. Stefan Ciuntu ar putea deveni debutant in nationala Romaniei de rugby, in cazul in care va fi folosit il unul dintre cele doua meciuri ramase de jucat in Franta, cu Portugalia si cu Noua Zeelanda. 

Aceasta schimbare este cea de-a treia in lotul tricolor ce participa la Cupa Mondiala din Franta, dupa accidentarile lui Ioan Teodorescu, care a fost schimbat cu Catalin Dascalu, si Petru Balan, inlocuit de Ion Paulica.

Romania se afla in Grupa C din care mai fac parte Italia, Noua Zeelanda, Scotia si Portugalia. Pana acum tricolorii au inregistrat urmatoarele rezultate:

Romania-Italia 18-24

Scotia-Romania 42-0.

Romania mai are de disputat urmatoarele meciuri:

Romania-Portugalia, 25 septembrie

Noua Zeelanda-Romania, 29 septembrie.

NewsIn



Ionut Tofan s-a accidentat si va fi inlocuit de Stefan Ciuntu