Cupa Mondiala de Rugby 2007

Georgia a obtinut prima victorie la Cupa Mondiala

Nationala de rugby a Georgiei a reusit, miercuri seara, prima victorie din istoria participarilor sale la Cupa Mondiala, invingand cu un categoric 30-0 selectionata Namibiei, intr-un joc din Grupa D a intrecerii din Hexagon.
Gruzinii au reusit trei eseuri, prin Akvsenti Giorgadze, Irakli Machkhaneli si Davit Kacharava, in timp ce mijlocasul la inaintare Merab Kvirikashvili si-a trecut in cont alte 15 puncte pentru un succes istoric al echipei din Caucaz.

“Scopul nostru a fost castigarea unui meci si jucatorii s-au daruit complet pentru atingerea acestui obiectiv. Au facut ca intreaga Georgie sa fie mandra de ei si au aratat ca rugbyul din Georgia are un viitor frumos”, a declarat la finalul intalnirii cu Namibia selectionerul Malkhaz Cheishvil, dupa cum informeaza Reuters.

Echipa caucaziana va intalni in ultimul meci din grupa echipa Frantei, duminica la Marsilia, in timp ce Namibia a terminat inca un turneu final fara victorie, al treilea din istoria participarilor la Cupa Mondiala pentru echipa africana.

Samoa a invins la limita Statele Unite, 25-21

In al doilea joc al zilei de la Cupa Mondiala, Samoa si Statele Unite ale Americii s-au angajat intr-un duel frumos, cele doua reprize impartindu-si dominatia pe reprize. Jucatorii statului din Pacificul de Sud au controlat prima repriza, intrand la cabine cu 22-3, dupa eseurile reusite de Lome Fa'atau (min.5), Alesana Tuilagi (min.9) si Kane Thompson (min.37).

Americanii au revenit puternic in partea a doua si, profitand de numeroasele erori ale samoanilor, au reechilibrat disputa, Takudzwa Ngwenya reducand diferenta la 22-10, in minutul 52. Louis Stanfilla reusit un al doilea eseu pentru echipa americana, dar mult prea tarziu pentru a mai schimba deznodamantul intalnirii.

Onlinesport



Georgia a obtinut prima victorie la Cupa Mondiala