Cupa Mondiala de Rugby 2007

Bilant multumitor pentru Daniel Santamans la CM de rugby

Antrenorul francez al echipei Romaniei, Daniel Santamans, a apreciat drept multumitor bilantul de la Cupa Mondiala, unde "stejarii" si-au incheiat parcursul sambata, cu o infrangere in fata Noii Zeelande, informeaza AFP.

"Bilantul este multumitor, ne-am facut treaba. Alaturi de Georgia, am fost primele echipe de nivelul nostru (cinci puncte fiecare). Japonia si SUA muncesc mult, dar sunt in urma noastra. Cred ca nu putem rivaliza cu echipe care joaca un campionat de un alt nivel. Jucatorii care evolueaza in Romania au calitati, dar competitia este de nivelul Federal 2 (divizia 4 franceza). Toate echipele de al doilea nivel sunt afectate de acest lucru, sau daca nu ar trebui sa facem ca Italia sau Argentina si sa punem toti jucatorii in Top 14", a spus Santamans.

Pentru Santamans si managerul francez Robert Antonin, acum este timpul despartirii de Romania.

"Suntem la final de contract. Trei ani cu o echipa nationala este mult. Vom preda lucrurile. Stiu ca federatia romana munceste enorm, cu ajutorul IRB (International Board). Am incredere in aceasta", a adaugat Santamans.

Jerry Collins: Romania ne-a dat ceva de furca

Capitanul reprezentativei Noii Zeelande, Jerry Collins, a declarat ca echipa Romaniei le-a "dat ceva de furca" neo-zeelandezilor, sambata, la ultimul meci din grupa C al celor doua formatii, informeaza rugby.ro.

"Am jucat destul de bine, insa Romania ne-a dat ceva de furca. Suntem multumiti de acest scor, am marcat 85 de puncte. Romania a fost o echipa puternica. Asteptam acum meciurile decisive din fazele urmatoare. Va fi din ce in ce mai greu, vor urma meciuri dificile din punct de vedere fizic, ca si acesta. Ne vom gandi la sferturi incepand insa de maine", a spus Collins.

Antrenorul Graham Henry crede ca Romania este "o echipa care pune multa forta in placaje si gramada". "Am avut un joc destul de bun, am reusit sa pasam si sa scapam de placaje destul de bine. Am jucat bine si cu piciorul. Am invins cu 85 de puncte, e o diferenta buna. Trebuie sa felicitam jucatorii. Romania este o echipa care pune multa forta in placaje si gramada. Sunt rugbisti puternici care au jucat cu pasiune. Suntem multumiti de acest joc", a precizat Henry.

Mediafax



Bilant multumitor pentru Daniel Santamans la CM de rugby