Cupa Mondiala de Rugby 2007

Australia si Noua Zeelanda, brat la brat in sferturile Cupei Mondiale

Principalele doua favorite la castigarea Cupei Mondiale de rugby din acest an, Australia si Noua Zeelanda, au obtinut duminica biletele pentru sferturile de finala ale competitiei din Hexagon, invingand Fiji, si recpectiv Scotia.
Jucatorii Wallabies au trecut pentru un start de partida mai ezitant si au invins Fiji, cu 55-12, succes care asigura prezenta echipei de la Antipozi in sferturiele Cupei Mondiale. Australienii au reusit nu mai putin de sapte eseuri, obtinand astfel punctul bonus.
 
Eroul partidei de pe Stade de la Mosson a fost Marc Giteau care, la a 50-a sa prezenta in tricoul Australiei, si-a trecut in cont 27 de puncte, in urma a doua eseuri, patru transformari si trei lovituri de pedeapsa. Aripa stanga Drew Mitchell a izbutit trei incercari, fiind completat de Adam Ashley-Cooper si Stephen Hoiles cu cate o reusita fiecare.
 
Punctele fijienilor au fost aduse de Isoa Neivua si Aca Ratuva. In pofida infrangerii, Fiji a ramas pe locul secund in clasamentul grupei B, urmand a se lupta in meci direct cu Tara Galilor pentru al doilea loc calificant in sferturi. Partida dintre cele doua echipe este programata sambata viitoare la Nantes.
 
Noua Zeelanda a razbunat Romania
 
Selectionata All Blacks a administrat un categoric 40-0 Scotiei, in derbiul grupei C, dupa ce reprezentativa 'ciulinelui' invinsese nationala Romaniei cu 42-0. Eseurile neo-zeelandezilor au fost reusite de  Doug Howlett (2), Richie McCaw, Byron Kelleher, Ali Williams si Daniel Carter, acesta din urma transformand doua incercari si alte doua lovituri de pedeapsa.
 
Onlinesport


Australia si Noua Zeelanda, brat la brat in sferturile Cupei Mondiale