Cupa Mondiala de Rugby 2007

Australia invinge Canada in ultimul meci din grupe

Vicecampioana mondiala Australia a incheiat parcursul din Grupa B a Cupei Mondiale cu un succes in fata Canadei, 37-6, partida in urma careia aripa Drew Mitchell a devenit cel mai prolific marcator de eseuri in istoria participarilor Wallabies la Cupa Mondiala.
Cu doua incercari reusite in partea secunda a meciului, Mitchell l-a egalat si depasit pe legendarul David Campese, care avea sase eseuri marcate la Cupa Mondiala din 1991. Mitchell are toate sansele sa intre in istoria competitiei prin numarul total de eseuri reusite la o singura editie, recordul apartinandu-i in prezent neo-zeelandezului Jonah Lomu, care a reusit opt incercari la Cupa Mondiala din 1999.
 
Al Baxter a reusit primul eseu al meciului cu Canada in minutul 24, celebrand astfel a 50-a aparitie in tricoul Australiei, celelalte incercari ale echipei de la Antipozi purtand semnatura lui Chris Latham, Adam Freier, Al Baxter si George Smith.
 
Condusi cu 13-0 la pauza, canadienii s-au apropiat pe tabela dupa doua lovituri de pedeapsa transformate in debutul partii secunde de James Pritchard, dar jucatorii nord-americani au cedat trepatat fizic in fata puternicilor australieni, astfel ca la final tabela a consemnat un 37-6 fara drept apel.
 
Onlinesport


Australia invinge Canada in ultimul meci din grupe