Cupa Mondiala de Rugby 2007

Argentina trece la pas si de Georgia

Nationala de rugby a Argentinei a obtinut, marti seara, a doua victorie la actuala editie a Cupei Mondiale, invingand echipa similara a Georgiei cu 33-3 (6-3), intr-un meci contand pentru Grupa D. Gruzinii au rezistat eroic o repriza, insa au cedat in partea a doua a meciului in fata agilitatii pumelor.

Prezenta pentru a doua oara la un turneu final al Cupei Mondiale, Georgia a avut un inceput de meci vijelios in fata Argentinei jucatorii din Caucaz amenintand butul argentinian inca din primele minute ale confruntarii de pe Stade Gerland din Lyon. Merab Kvirikasvili a adus primele puncte pentru Georgia la aceasta editie a Cupei Mondiale (min.2), transformand cu siguranta o lovitura de pedeapsa din fata butului sud-american.

Invingatoare in fata Frantei in meciul de deschidere, Argentina s-a aruncat in atac incercand sa-si impuna jocul pe inaintare, insa apararea agresiva si foarte disciplinata a gruzinilor au tinut balonul departe de propriul 22, astfel ca pumele au reusit egalarea abia in minutul 12, cand Felipe Contepomi a transformat o lovitura de pedeapsa.

Cu o posesie a balonului de 60% in primul sfert de ora, gruzinii ar fi putut reveni in avantaj in minutul 14, insa acelasi Kvirikasvili a ratat o lovitura de pedeapsa de la 40 metri usor lateral dreapta. Daca jocul pe inaintare nu a dat roade, argentinienii au schimbat tactica din mers, dezvoltand jocul in viteza pe trei sferturi. Pumele au presat puternic in 22-ul gruzin, aflandu-se la doar un metru de terenul de tinta al Georgiei (min.23-26), europenii reusind in cele din urma sa se apere exact si sa indeparteze pericolul.

La a doua faza de atac periculoasa in jumatatea argentiniana, gruzinii au pierdut usor posesia la cinci metri de butul argentinian (min.30), irosind o buna ocazie de eseu. Cu cinci minute inainte de pauza pumele au preluat conducerea pe tabela, acelasi Contepomi transformand o noua lovitura de pedeapsa.

Partea a doua a inceput sub acelasi semn al echilibrului, gruzinii trecand pe langa egalare in minutul 45 cand kvirikasvili a ratat de putin tinta la o incercare de drop gol. Doua minute mai tarziu avea sa se marcheze primul eseu al meciului, Lucas Borges culcand balonul in terenul de tinta gruzin la capatul unei faze de toata frumusetea dezvoltata pe trei sferturi de sud-americani.

Pe masura trecerii timpului defensiva georgiana a gresit din ce in ce mai mult, actiunile in mare viteza purtate de argentinieni pe trei sferturi facand diferenta. Mai intai Contepomi a ridicat scorul la 16-3 (min. 54) in urma unei lovituri de pedeapsa, pentru ca fundasul Lucas Borges sa-si treaca in cont al doilea eseu al serii, la capatul unei actiuni in viteza pe partea stanga. Tabela s-a modificat din nou cu opt minute inainte de final, cand gruzinii au mai cedat o data in flancul stang, pentru ca Argentina sa obtina punctul suplimentar in ultimul minut, cand Federico Aramburu a culcat pentru a patra oara balonul in terenul de tinta gruzin.

Argentina a obtinut a doua victorie in Grupa D a Cupei Mondiale, acumuland noua puncte dupa victoriile reusite in fata Frantei (17-12) si Georgiei (33-3). Georgienii raman cu satisfactia de a fi tinut in sah Argentina aproape o repriza, echipa din Caucaz practicand un rugby placut ochiului. Diferenta dintre cele doua echipe a fost facuta de experienta superioara a Argentinei, care a decis meciul prin actiuni in viteza pe trei sferturi.

Argentina - Georgia 33-3 (6-3)

Argentina:
Eseuri:
Borges 2, Albacete, Aramburu
Transformare: Contepomi
Lovituri de pedeapsa: Contepomi 3

Georgia:
Lovitura de pedeapsa:
Kvirikashvili

Argentina: 15 Ignacio Corleto, 14 Lucas Borges, 13 Gonzalo Tiesi, 12 Felipe Contepomi (c), 11 Federico Martin Aramburu, 10 Juan Martin Hernandez, 9 Nicolas Fernandez Miranda, 8 Juan Manuel Leguizamon, 7 Juan Fernandez Lobbe, 6 Martin Durand, 5 Patricio Albacete, 4 Rimas Alvarez Kairelis, 3 Santiago Gonzalez Bonorino, 2 Mario Ledesma, 1 Marcos Ayerza.
Rezerve: 16 Alberto Vernet Basualdo, 17 Omar Hasan, 18 Esteban Lozada, 19 Martin Schusterman, 20 Hernan Senillosa, 21 Federico Todeschini, 22 Federico Serra.

Georgia: 15 Pavle Jimsheladze, 14 Irakli Machkhaneli, 13 Malkhaz Urjukashvili, 12 Irakli Giorgadze, 11 Besiki Khamashuridze, 10 Merab Kvirikashvili, 9 Irakli Abuseridze, 8 Besso Udesiani, 7 Grigol Labadze, 6 Giorgi Chkhaidze, 5 Mamuka Gorgodze, 4 Ilia Zedginidze (c), 3 David Zirakashvili, 2 Akvsenti Giorgadze, 1 David Khinchagashvili.
Rezerve: 16 Goderdzi Shvelidze, 17 Avtandil Kopaliani, 18 Victor Didebulidze, 19 Zviad Maisuradze, 20 Bidzina Samkharadze, 21 Revaz Gigauri, 22 Giorgi Shkinin. 

Arbitru de centru: Nigel Owens
Stadion: Gerland (Lyon)

Onlinesport: Dumitru Stircu



Argentina trece la pas si de Georgia