Cupa Mondiala de Rugby 2007

Antonin: ''Echipa nationala trebuie sa isi imbunatateasca foarte mult jocul in viitor''

Managerul Robert Antonin a declarat, marti seara, ca le multumeste componentilor nationalei de rugby a Romaniei pentru ca nu au renuntat la ideea de a castiga meciul cu Portugalia, de la Cupa Mondiala din Franta, informeaza AFP.
Robert Antonin despre victoria cu Portugalia: "Va imaginati ca ma bucur pentru rezultat, dar nu si pentru jocul facut. A fost foarte greu. Felicit echipa Portugaliei care merita tot respectul. Ii felicit si pe jucatorii romani care au crezut in victorie. Este insa clar ca echipa nationala trebuie sa isi imbunatateasca foarte mult jocul in viitor."
 
Ovidiu Tonita, capitan: "Am avut ceva emotii in prima repriza cand am fost condusi. Important este ca am crezut in noi insine pana la final si am izbutit victoria. Este adevarat, am dar totul din noi pentru aceasta victorie."
 
Robert Antonin, despre oportunitatea participarii echipelor mici la Cupa Mondiala: "Cupa Mondiala este foarte necesara echipelor minore, care in mod normal nu au posibilitatea de a intalni marile forte ale rugbyului mondial. Numai jucand constant impotriva "granzilor" rugbyului, poti progresa. Asa a fost si cazul Italiei. Impactul unei neparticipari la Cupa Mondiala a tarilor din esalonul valoric al doilea ar dauna enorm dezvoltarii rugbyului in lume. Cred ca mentinerea numarului de 20 de echipe la Cupa Mondiala viitoare ar fi benefica." 
 
Echipa de start pentru meciul cu Noua Zeelanda va fi anuntata joi 27 septembrie.

Radu Constantin


Antonin: ''Echipa nationala trebuie sa isi imbunatateasca foarte mult jocul in viitor''