Cupa Mondiala de Rugby 2007

Africa de Sud si Australia se confrunta cu probleme medicale

Reprezentativa Springboks a suferit o grea lovitura luni, cand l-a pierdut pentru restul Cupei Mondiale pe Jean de Villiers, unul dintre stalpii campioanei mondiale din 1995.
In varsta de 26 ani, De Villiers a suferit o ruptura a bicepsului stang in confruntarea cu Samoa de duminica, luand luni drumul Africii de Sud unde va fi supus unei interventii chirurgicale.
 
Selectionerul Jake White l-a chemat de urgenta in Franta pe Wayne Julies, acesta urmand sa faca parte din lotul sud-african pentru derbiul grupei A de vineri cu Anglia.
 
Jucator de baza in nationala Africii de Sud, De Villiers a ratat din cauza unei accidentari si Cupa Mondiala din 2003.
 
In primul meci de la Cupa Mondiala din Franta, Africa de Sud a invins Samoa cu 59-7, conducand Grupa A cu cinci puncte, unul mai mult decat Anglia, campioana mondiala en-titre.
 
Australia: Shepherd in locul lui Gerrard
 
Cu probleme de efectiv se confrunta si reprezentativa Australiei, care l-a chemat in Franta pe Cameron Shepherd, dupa ce Mark Gerrard si-a rupt genunchiul in meciul de sambata cu Japonia.
 
In varsta de 23 ani, Shepherd se va alatura lotului Wallabies in cursul zilei de joi, la Cardiff, urmand sa fie integrat in lotul australian pentru meciul cu Tara Galilor de sambata. Shepherd, care are cinci selectii in reprezentativa Australiei, poate evolua atat aripa, cat si fundas.
 
Onlinesport


Africa de Sud si Australia se confrunta cu probleme medicale