Golf

Un spaniol campion la Masters

Sursă foto: twitter.com/TheMasters

Sergio Garcia a obtinut, duminica, titlul la Mastersul din Augusta, unul dintre cele patru turnee de Mare Slem din calendarul competitiilor profesioniste de golf.

In varsta de 37 ani, jucatorul spaniol a incheiat runda finala la egalitate cu englezul Justin Rose, ambii la 9 sub par, iar pentru titlu cei doi s-au duelat intr-un playoff care a tinut pe toata lumea cu sufletul la gura.

Garcia si-a tinut mai bine emotiile in frau si l-a devansat pe Rose in batalia de la cupa a 18-a, unde spaniolul a incheiat traseul cu un birdie (1 sub par), in timp ce Rose a avut un bogey (1 peste par).

Sergio Garcia pune astfel mana pe primul trofeu major din cariera dupa 74 de incercari nereusite. In 22 de ocazii anterioare jucatorul spaniol se clasase in topul zece la unul dintre turneele de Mare Slem: Masters, Open Championship, US Open si PGA Championship.

Doar doi spanioli mai imbracasera anterior celebra jacheta verde acordata invingatorului de la Masters. Este vorba de regretatul Seve Ballesteros (n.r. - decedat in 2011) si de Jose Maria Olazabal.



Un spaniol campion la Masters