Golf

Un nou lider mondial in saptamana revenirii lui Tiger Woods

Sursă foto: https://twitter.com/PGATOUR

Golful mondial are un nou lider in persoana americanului Scottie Scheffler, castigatorul Openului din Phoenix, Arizona, turneu dotat cu premii in valoare de 20 de milioane de dolari.

In varsta de 26 de ani, Scottie Scheffler si-a pastrat nervii tari in runda finala, reusind un parcurs curat, cu patru birdies si un eagle, acesta din urma fiind reusit la cupa a 13-a pe traseul din Scottsdale.

Scheffler a incheiat turneul la 19 sub par dupa o runda finala de 65 de lovituri (-6), devansandu-l pe canadianul Nick Taylor cu doua lovituri.

Pentru Scheffler este a doua victorie consecutiva la Phoenix Open din Arizona, turneu care i-a adus un cec in valoare de 3.6 milioane de dolari si 500 de puncte in clasamentul FedEx Cup din circuitul PGA.

Pe locul trei s-a clasat favoritul publicului, spaniolul Jon Rahm, acesta incheind la cinci lovituri in urma invingatorului.

Cu acest succes, Scheffler urca pe prima pozitie a clasamentului mondial, devansandu-l pe nord-irlandezul Rory McIlroy, jucator care a incheiat turneul pe locul 32, la 4 sub par.

O schimbare de lider in fruntea ierarhiei mondiale care se petrece in saptamana revenirii lui Tiger Woods.

Marele jucator american isi va face aparitia in premirea in acest an la turneul Genesis Invitational pe care il organizeaza in California.

Acum in varsta de 47 de ani, Tiger Woods n-a mai jucat de la The Open, in iulie 2022, cand n-a reusit sa treaca de primele doua runde (cut) si a parasit turneul britanic in lacrimi.

In urma cu un an Woods a fost implicat intr-un accident major de circulatie chiar cand se intorcea de la turneul Genesis Invitational.

Woods s-a rasturnat in timp ce conducea autoturismul personal, un bolid de lux model Genesis GV80 SUV produs pentru piata americana de constructorul sud-coreean Hyundai si despre care s-a spus la momentul respectiv ca i-a salvat viata jucatorului american cu 15 titluri majore in palmares.



Un nou lider mondial in saptamana revenirii lui Tiger Woods