Golf

Tiger Woods, primul jucator care depasese suta de milioane din golf

Locul trei ocupat la finalul turneului Deutsche Bank Championship a fost de ajuns pentru Tiger Woods pentru a deveni primul jucator din istoria circuitului PGA Tour care depaseste bariera celor 100 de milioane de dolari obtinuti exclusiv din premiile de joc.

Pentru pozitia ocupata în turneul care i-a revenit nord-irlandezului Rory McIlroy, fostul lider mondial a obtinut 544.000 de dolari, astfel ca suma totala a câstigurilor sale a ajuns la impresionanta cifra de 100.350.700 milioane de dolari.

Urmatorul pe lista câstigurilor din toate timpurile în PGA Tour este Phil Mickelson, cel supranumit ”lefty” (trad. – stângaciul) adunând 66.805.498 milioane de dolari.

Desi este lider la câstiguri, Woods mai are de jucat pentru a deveni numarul unu si la numarul de turnee obtinute. Sam Snead are cele mai multe victorii în palmares în circuitul PGA Tour, 82 la numar, pentru acestea obtinând doar 620.126 de dolari într-o cariera care a început în 1937.

”Am câstigat mai putine turnee decât Sam Snead, dar în mod evident acesta a jucat într-o alta epoca”, a declarat Woods, jucator cu 74 de titluri în palmares.



Tiger Woods, primul jucator care depasese suta de milioane din golf