Golf

Tiger Woods obtine victoria la Masters. Primul turneu major dupa 11 ani!

Sursă foto: https://twitter.com/TheMasters/

Dupa o lunga perioada de absenta din circuit, presarata cu numeroase probleme personale care au tinut prima pagina a publicatiilor de scandal din intreaga lume, marele Tiger Woods a regasit drumul spre victorie.

Cel mai valoros jucator de golf din toate timpurile a castigat editia din acest an a prestigiosului Masters de la Augusta, unul dintre cele patru turnee majore din golful mondial, echivalentul unui Grand Slam la tenis.

Pentru Tiger Woods este a cincea victorie din cariera la Masters, a 15-a intr-un turneu major si prima dupa o asteptare de 11 ani.

Woods a incheiat traseul de la Augusta cu 13 sub par, depasindu-i cu o lovitura pe conationalii sai americani Dustin Johnson, Xander Schauffele si Brooks Koepka.

Tiger Woods a castigat ultima oara Mastersul in 2005, iar acum se afla la o victorie distanta de recordul lui Jack Nicklaus. Acesta din urma detine si recordul de turnee majore (18), iar Woods mai are nevoie de trei victorii pentru a ajunge la acest etalon.

Ultimul turneu major castigat de Woods a fost in urma cu 10 ani, noua luni si 29 de zile (US Open).

In ultimii ani Tiger Woods a avut probleme personale si de sanatate care l-au tinut departe de terenurile de golf. In 2018 si-a facut reintrarea in circuit la The Open, pentru a termina pe sase la PGA Championship. In finalul anului Tiger Woods a obtinut al 80-lea titlu din cariera la Tour Championship.

Tiger Woods mai are nevoie de o victorie pentru recordul tuturor timpurilor detinut de Sam Snead (82 titluri).



Tiger Woods obtine victoria la Masters. Primul turneu major dupa 11 ani!