Golf

Tiger Woods a ratat victoria la Masters. Un australian a imbracat jacheta verde

Revenit recent pe prima poziE›ie a clasamentului mondial si aproape de forma care i-a adus gloria in golful mondial, Tiger Woods nu a reusit sa imbrace la Augusta, statul american Georgia, pentru a cincea oara in cariera jacheta verde de campion la Masters. Woods s-a clasat la final pe locul al patrulea la egalitate cu un alt jucator. Cei doi au fost la patru lovituri in urma liderilor.

A facut-o un australian pe nume Adam Scott, care a devenit astfel cel dintai jucator de la Antipozi care se impune la Masters.

Pe o ploaie marunta dar extrem de sacaitoare, titlul la ediE›ia din acest an la Masters s-a jucat nu doar pana la ultima cupa, ci a fost nevoie de doua runde suplimentare de baraj intre Scott si argentinianul Angel Cabrera, campionul din 2009.

Jason Day, un alt australian, avea prima sansa la victorie inaintea ultimelor trei cupe de pe traseu, dar presiunea momentului si-a spus cuvantul si acesta a gresit lasandu-i pe Scott si Cabrera sa se lupte pentru marele trofeu.

La 8 sub par inaintea ultimei cupe, Scott a reusit o lovitura maiastra de la semi distanE›a si a facut birdie la a 18-a, coborand astfel la o lovitura avans in faE›a lui Cabrera.

Argentinianul a gasit bine zona de fairway cu loviura de deschidere, dupa care a trimis foarte frumos pe green, iar birdie-ul care a trimis duelul in playoff a fost o simpla formalitate.

Cei doi au revenit la inceputul cupei a 18-a, dar ambii au terminat pe par, desi Cabrera a ratat la milimetru birdie-ul cistigator.

Astfel barajul a continuat la cupa a 10-a unde din nou argentinianul a avut prima sansa la victorie. Desi avea ca varianta de rezerva o lovitura a treia de siguranE›a la par patru pentru a continua barajul, Scott a forE›at din nou de la distanE›a pe green si mingea s-a oprit in gaura.

AZn varsta de 32 ani, Scott a devenit astfel primul australian care a imbracat celebra jacheta verde la Masters. Cel mai bun rezultat al sau in turneele majore era un loc doi obE›inut in 2012 la Openul Britanic.



Tiger Woods a ratat victoria la Masters. Un australian a imbracat jacheta verde