Golf

Rezultat istoric in golf. Primul japonez care castiga un turneu major

Sursă foto: https://twitter.com/TheMasters/

Hideki Matsuyama a intrat in istoria golfului mondial ca primul japonez care se impuna intr-unul dintre turneele majore.

Matsuyama s-a impus la Masters cu un avans de o lovitura in fata debutantului american Will Zalatoris.

Niponul a inceput runda finala de duminica la adapostul a patru lovituri, insa presiunea momentului si-a spus cuvantul si a avut cateva ezitari care au facut sa incheie ziua la 73 (1 peste par), total 10 par.

Lider la jumatatea concursului de la Augusta, statul american Georgia, Justin Rose a incheiat ziua finala la 74 (+2) aruncandu-l la un total de 5 sub par.

Cel mai bun rezultat de pana acum al unui jucator japonez intr-un turneu major fusese obtinut de Isao Aoki, locul doi la editia din 1980 a US Open.

Zalatoris, al doilea clasat, a ratat sansa de a fi devenit primul jucator care castiga Mastersul la debut, dupa Fuzzy Zoeller in 1979.

Conform traditiei de la Masters, invingatorul a imbracat celebra jacheta verde la finalul competitiei, intrand astfel intr-o galerie selecta a castigatorilor acestui prestigios turneu.

Jack Nicklaus (6 victorii), Tiger Woods (5) si Arnold Palmer (4) sunt jucatorii care au scris istorie la Masters.

Turneele majore din golful profesionist sunt Mastersul, US Open, The Open sau Openul Britanic si PGA Championship.Rezultat istoric in golf. Primul japonez care castiga un turneu major