Golf

Quiros, la o runda distanta de dubla in Dubai

Spaniolul Alvaro Quiros va porni, duminica, in ultima runda a Campionatului Mondial din Dubai cu un avans de doua lovituri in fata scotianului Paul Lawrie.

Pentru a doua zi la rand spaniolul in varsta de 28 ani termina la conducerea clasamentului provizoriu in turneul care trage cortina peste Circuitul European.

Quiros a avut parte de o evolutie oscilanta, cu patru birdies anulate de alte patru bogeys si un eagle la cupa a 7-a, care in cele din urma a facut ca ibericul sa incheie runda la 70 (2 sub par).

Al doilea clasat la finalul rundei inaugurale, cand a reusit un 65, scotianul Paul Lawrie a revenit in carti dupa un 66 (6 sub par) si o evolutie incantatoare in back nine.

Numarul 163 mondial a reusit un birdie la a 8-a, pe care l-a repetat cu succes de patru ori la cupele 10, 13, 14 si 16, pentru a incheia spectaculos cu un eagle la a 18-a.

Sud-africanul Louis Oosthuizen a reusit un excelent 66 (6 sub par), care il plaseaza pe fostul castigator al Openul Britanic in pozitia a treia.

La 66 (6 sub par) a incheiat runda si liderul mondial Luke Donald, care va avea de recuperat in ziua finala patru lovituri in raport cu Quiros.

Pentru prima data in turneul gazduit de Jumeirah Golf Estates, Donald l-a intrecut in clasament pe nord-irlandezul Rory McIlroy, principalul sau contracandidat la prima pozitie in ierarhia castigurilor Circuitului European.

McIlroy a coborat nu mai putin de cinci pozitii, dupa ce a incheiat cu 71 (1 sub par) la capatul unei evolutii modeste.

Numarul doi mondial a avut un front nine slab, cu bogey la a treia si dublu bogey la a 7-a, insa a reusit sa recupereze in back nine cu patru birdies.

Cea mai buna evolutie a rundei de sambata a avut-o de departe germanul Martin Kaymer, care a urcat nu mai putin de 28 de locuri in clasament.

Aflat pe par dupa primele doua zile, castigatorul din 2010 al Circuitului European a egalat recordul traseului si a terminat la 64 (8 sub par).

Campionatul Mondial din Dubai se va incheia duminica.

Onlinesport



Quiros, la o runda distanta de dubla in Dubai