Golf

Cheagurile de sânge încep să devină ceva obișnuit în sport și nu numai

Nelly Korda, sora jucatorului de tenis Sebastian Korda și numărul 2 din golful profesionist feminin, a trebuit să se retragă temporar din sport din cuza unui cheag de sânge apărut la braț, conform Reuters și Pro Golf Weekly. Este doar ultimul anunț de acest tip dint-o serie mai lungă și care afectează sportivi, dar și oameni din afara sportului.

Actuala campioană olimpică la golf, în vârstă de 23 de ani, a postat anunțul pe contul său de Instagram.

„Eram în timpul unei ședințe foto, iar brațul a început să mi se umfle. Am urmat sfatul medicului și m-am dus la Urgențe din precauție. Am fost diagnosticată cu un cheag de sânge. Acum sunt acasă sub tratament pentru a elimina potențiale complicații”, a scris Nelly Korda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nelly (@nellykorda)

Conform Golf Pro News, Nelly Korda se vaccinase anticovid înainte de Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo, adică în urmă cu aproximativ nouă sau zece luni. Cheagurile de sânge sunt un efect advers al acestor seruri, dar conform specialiștilor pot apărea la scurt timp după vaccinare, și nu la luni de zile distanță.

La finalul anului 2021 a fost de notorietate in Australia cazul unei sportive de echitatie, Cienna Knowles (19 ani), vaccinată cu Pfizer, care a fost afectată de un cheag de sânge. În cazul acesteia, cheagul a apărut la scurt timp după vaccinare, însă nu s-a dovedit a fi fost cauzat de serul respectiv. La două luni după diagnostic, Knowles scria pe Instagram: „Am minimum șase luni de reuperare, cu medicație și  trei dintre cele 5 artere principale ale inimii complet blocate”.

În ultimele luni, în România, au fost de notorietate două cazuri ale unor sportivi sau foști sportivi decedați subit. Unul este al fostului hocheist găsit decedat într-o baltă de sânge cauzată de un atac cerebral masiv, vaccinat, Valentin Gherebe. Mama acestuia a scris la scurt timp după deces: „Mama te-a rugat să nu te vaccinezi facând a treia doză”. Al doilea caz, mai recent, este cel al tânărului poloist Andrei Drăghici, 23 de ani, decedat în bazin în urma unui stop cardiac, fără probleme de sănătate, fără a se cunoaște la acest moment statutul său vaccinal.

În anul 2021, foarte multă lume, sportivi și nu numai, s-au vaccinat prin constrângere indirectă pentru a putea beneficia de libertăți crescute oferite de așa numitele „Certificate Verzi” sau „Permise vaccinale”, în funcție de țară. Impuse de autorități, aceste documente ofereau celor vaccinați acces în spații publice închise sau private, la locul de muncă, la transportul în comun, dar și drept de călătorie sau alte privilegii. De asemenea, pentru sportivi, accesul de participare în cadrul multor competiții a fost condiționat de vaccinare.

În februarie 2022, în România, o studentă la Drept în vârstă de 23 de ani a decedat din cauza unui cheag de sânge la picior. Statutul său vaccinal nu a fost publicat, de asemnea nici nu s-a realizat o conexiune între ser și deces.

Încep să apară despăgubirile în cazurile dovedite de decese sau efecte secundare majore cauzate de serurile mRNA. În Thailanda, peste 12.000 de persoane au primit despăgubiri de peste 45 de milioane de dolari ca urmare a efectelor dovedite cauzate de serurile eficiente și sigure.

Recent, agenția de sănătate guvernamentală din SUA Center for Disease Control and Prevention (CDC) - aflată în spatele campaniei de inoculare mRNA din SUA, dar și Pfizer au postat anunțuri legate de posibilitatea apariției cheagurilor de sânge. Acest lucru a fost criticat, deoarece cheagurile de sânge nu constituiau o afecțiune medicală comună și nici una care se putea bagateliza. Miile de comentarii din subsolurile acestor tweet-uri sunt elocvente. 

 



Cheagurile de sânge încep să devină ceva obișnuit în sport și nu numai