Golf

Kevin Na castiga Openul Sony din Hawaii

Sursă foto: https://twitter.com/PGATOUR/

Jucatorul american cu origini sud-coreene Kevin Na este castigatorul Openului Sony disputat in Honolulu.

In varsta de 37 ani, Kevin Na a incheiat cele patru runde programate la 21 sub par, devansandu-i cu o lovitura pe conationalul sau american Chris Kirk si pe chilianul Joaquin Niemann.

Pentru Kevin Na este a cincea victorie in circuitul PGA, elita golfului de peste ocean.

Victoria lui Kevin Na la Sony Open are o poveste aparte, acesta accidentandu-se, miercuri, cu o zi inaintea rundei inaugurale.

In cele din urma a luat startul in turneu si in ziua finala a sprintat spre victorie dupa ce a incasat un bogey pe scorecard la a 12-a cupa.

Cu sase cupe inaintea finalului rundei decisive Na se afla la trei lovituri in spatele liderului Brendan Steele, insa a raspuns cu trei birdie la rand revenind in carti pentru victorie.

Kevin Na a incasat 1.18 milioane de dolari pentru victoria de la Sony Open.

Pentru a doua saptamana la rand chilianul de 22 ani Joaquin Niemann ocupa locul secund, acesta urcand pe locul trei in ierarhia Cupei FedEx (clasamentul pe puncte in PGA Tour) si pe locul 25 in ierarhia mondiala.

Circuitul PGA se opreste in aceasta saptamana pe traseul din La Quinta, California, pentru turneul American Express, competitie de 6.7 milioane de dolari premii.

Incepe European Tour in Abu Dhabi

In alta ordine de idei, intre 21 si 24 European Tour programeaza primul turneu din 2021, Abu Dhabi HSBC Championship, cu 8 milioane de dolari premii puse in joc.

Nu vor lipsi de la start jucatori precum Justin Thomas (numarul 3 mondial), Rory McIlroy (4), Justin Rose, Lee Westwood sau Martin Kaymer.

Traseul Abu Dhabi Golf Course are 6934 de metri si parul stabilit la 72.Kevin Na castiga Openul Sony din Hawaii