Golf

Incredibila suma obtinuta de Tiger Woods la Masters

Sursă foto: https://twitter.com/TheMasters/

Primul turneu major de golf din acest an a fost castigat de americanul Scottie Scheffler, liderul clasamentului mondial.

In varsta de 25 de ani, Scheffler a incheiat turneul la 10 sub par, cu trei lovituri in fata nord-irlandezului Rory McIlroy.

Acesta din urma a avut doua runde ezitante incheiate la 73 fiecare, urmata de o zi de sambata cu 71 (1 sub par), pentru ca in ziua finala de duminica sa aiba o evolutie fabuloasa.

McIlroy a revenit din mijlocului clasamentului in varful ierarhiei, punand presiune pe Scheffler cu o runda de 64 (8 sub par).

Scheffler a jucat la conservarea avantajului obtinut in primele doua zile, cand a acoperit traseul de la Augusta Nationala cu 69 si 67 de lovituri.

Doua runde la 71 au fost de ajuns pentru ca Scheffler sa devina doar al cincilea lider mondial care castiga din aceasta pozitie turneul Masters.

Ceilalti patru sunt Ian Woosnam (1991), Fred Couples (1992), Tiger Woods (2001 si 2002) si Dustin Johnson (2020).

Revenit in competitie dupa un an si jumatate de inactivitate, Tiger Woods a incheiat competitia pe locul 47 la 23 de lovituri in urma castigatorului.

Dupa o prima zi incurajatoare cu 1 sub par pentru Tiger Woods a fost tot mai greu sa tina pasul cu jucatori care evolueaza aproape saptamana de saptamana in circuit.

Woods a incheiat la 13 peste par dupa runde de 71, 74 si 78 in ultimele doua zile.

In februarie 2021 Woods a fost aproape sa-si piarda un picior in urma unui accident rutier

O clasare care ii aduce marelui campion american un cec in valoare de 43.500 de dolari.

In conditiile in care, potrivit revistei Forbes, acesta a obtinut de-a lungul carierei numai din golf 121 de milioane de dolari si are o avere de 1.7 miliarde de dolari.

Scottie Scheffler a castigat 2.7 milioane de dolari si legendarul sacou verde acordat in mod traditional campionului de la Masters.

McIlroy obtine 1.6 milioane de dolari, iar Cameron Smith si Shane Lowry impart premiul de 1.02 milioane de dolari acordat locului al treilea.

Urmatoarele turnee majore din golf sunt PGA Championship (19 mai), US Open (16 iunie) si The Open (14 iulie).



Incredibila suma obtinuta de Tiger Woods la Masters