Golf

Danny Willett campion la Masters dupa prabusirea americanului Jordan Spieth

Englezul Danny Willett, 28 ani, s-a alaturat galeriei ilustrilor purtatori ai jachetei verzi in urma castigarii Mastersului de la Augusta, primul turneu major in calendarul profesionist de golf.

Willett, jucator cu patru titluri in palmares la profesionisti, a incheiat ziua finala cu 67 de lovituri la 5 sub par, fara niciun bogey, devansandu-i cu trei lovituri pe conationalul sau Lee Westwood si pe tanarul american Jordan Spieth.

Campion in 2015 si jucatorul pentru care totul a curs in directia cea buna pana la cupa a 12-a cand scorul sau s-a prabusit sub greutatea unui "quadruple bogey" (sapte lovituri la o cupa cu par 3), adica un cosmar pentru orice golfer, Spieth s-a prabusit sub greutatea unei posibile duble istorice.

 O infrangere grea pentru texan, dureroasa chiar la cum debutase runda finala cu -5 la jumatatea frumosului traseu din Georgia si trei lovituri avans.

Willett da lovitura la doar a doua sa participare dupa un T38 anul trecut si obtine cel mai mare succes din cariera. Pana acum avea un T6 la The Open in 2015 drept rezultat etalon in turneele majore.

Willett este doar al doilea englez campion la Masters, dupa Sir Nick Faldo, si primul european care triumfa la prestigiosul turneu de la spaniolul Jose Maria Olazabal (1999) incoace.



Danny Willett campion la Masters dupa prabusirea americanului Jordan Spieth