Ciclism

Zapada si vreme ostila in Liege-Bastogne-Liege, ultima clasica monument a primaverii

Olandezul Wouter Pouls a adus, duminica, victoria pentru echipa britanica Sky in Liege-Bastogne-Liege, cea mai veche cursa de o zi din lume si a patra din cele cinci intreceri monument din ciclism alaturi de Milano-San Remo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix si Turul Lombardiei.

Dupa aproape sase ore de cursa desfasurata in conditii meteo dintre cele mai grele, cu zapada, ploaie, vant si temperaturi scazute, Pouls s-a impus la un sprint redus in fata elvetianului Michael Albasini de la Orica GreenEdge si a portughezului Rui Costa de la Lampre-Merida.

Pouls, 28 ani, incheiase pe locul patru la mijlocul saptamanii cursa Fleche Wallonne incheiata pe temuta catarare Muur de Huy, iar pana acum acesta nu avea nicio clasare pe podiumul unei intreceri de o zi.

Programata initial pe un traseu in lungime de 253 kilometri, cursa Liege-Bastogne-Liege a evitat o portiune de padure intre bornele 45 si 75 din cauza stratului de zapada existent in acea portiune pe suprafata de rulare.

Mai mult decat atat, la startul cursei in Liege s-a inregistrat un singur grad Celsius, rutierii fiind nevoiti sa poarte pelerine si haine groase peste cunoscutele combinezoane de ciclism.



Zapada si vreme ostila in Liege-Bastogne-Liege, ultima clasica monument a primaverii