Ciclism

Victorie de etapa pentru purtatorul tricoului roz din Giro. Grosu si Tvetcov, intarziati

Australianul Michael Matthews a cinstit cum se cuvine purtarea pe sosea a tricoului roz de lider al ierarhiei generale in Turul Italiei.

Rutierul formatiei Orica GreenEdge, cea care s-a impus in contratimpul pe echipe din prima etapa, s-a impus la sprint masiv in fata italianului Fabio Felline de la Trek si a belgianului Philippe Gilbert de la BMC.

Etapa a 3-a, desfasurata intre localitatile de coasta Rapallo si Sestri Levante cu o scurta incursiune peste o catarare la peste 1100 metri altitudine, a fost una extrem de condimentata.

Un grup masiv de rutieri s-a desprins din pluton in primii kilometri si dintre evadati nu au lipsit nume cu greutate precum Tom Boonen, Philippe Gilbert, Diego Ulissi sai Jesus Herrada, pentru a-i numi pe doar cativa din cei 25 de evadati ai zilei.

Dintre acestia cel care a cules punctele de pe catarare a fost rusul Pavel Kocheatkov de la Katiusa. Acesta a evadat din grupul de frunte si a trecut primul peste punctul de maxim al ascensiunii.

Coborarea nu a fost deloc una usoara, iar Domenico Pozzovivo, unul dintre oamenii de general de la AG2R La Mondiale a suferit un grav accident necesitand transportul de urgenta la spital. Chiar daca a suferit numeroase contuzii, viata acestuia nu a fost niciun moment pusa in pericol.

Soseaua a continuat sa coboare pana la Sestri Levante, la nivelul marii, unde un pluton serios limitat ca numar de rutieri a dat batalia sprintului final.

Matthews n-a avut practic rival si a castigat cu tricoul roz pe umeri intr-o zi cand Elia Viviani de la Sky, marele favorit al italienilor nu s-a vazut in prim plan si a incheiat pe locul 14.

Doar primii 74 de rutieri au fost clasati in acelasi timp cu invingatorul, restul de pana la 194 sosind cu diverse intarzieri.

Printre intarziati s-au numarat pentru a doua zi la rand romanii Eduard Grosu si Sergei Tvetcov, din nou clasati unul dupa celalalt.

Cei doi au trecut linia de sosire intr-un autobuz la 22 minute si 12 secunde in urma invingatorului, Grosu fiind clasat al 150-lea, iar Tvetcov in imediata sa vecinatate pe 151.



Victorie de etapa pentru purtatorul tricoului roz din Giro. Grosu si Tvetcov, intarziati