Ciclism

Un francez castiga clasica primaverii Milano-San Remo. Campionul Romaniei in evadare

Arnaud Demare, sprinterul echipei FDJ, a triumfat, sambata, in editia cu numarul 107 a Clasicei Clasicelor sau La Primavera cum ii spun italienii. Este vorba de Milano-San Remo, prima dintre cursele monument din calendarul competitional.

Demare a tinut pasul cu favoritii pe ultimele doua ascensiuni, temutele Cipressa si Poggio, locuri care au decis in multe ocazii cursa Milano-San Remo, pentru a se impune la sprintul masiv din centrul orasului de la Marea Ligurica.

Dupa aproape sapte ore de cursa, Demare a trecut primul linia de sosire devansandu-l pe britanicul Ben Swift de la Sky si pe belgianul Jurgen Roelandts de la Lotto-Soudal.

Doar pantru a 13-a oara in istorie un francez a castigat Clasica Primaverii, iar Demare este primul rutier din Haxagon care se impune de la Laurent Jalabert (1995) pana in prezent.

Nici urma de favoritii Fabian Cancellara, Peter Sagan sau Vincenzo Nibali in topul zece.

In plutonul din Milano-San Remo s-a aflat si campionul Romaniei Sergei Tvetcov de la echipa italiana Androni, acesta fiind parte din evadarea zilei pana cu 30 de kilometri inaintea finalului. O vizibilitate forte buna pentru Tvetcov si tricoul sau in culorile Romaniei.



Un francez castiga clasica primaverii Milano-San Remo. Campionul Romaniei in evadare