Ciclism

Turul Frantei afectat de coronavirus. Trei scenarii pentru reprogramarea cursei in acest an

Sursă foto: https://twitter.com/TrekSegafredo/

Presedintele Emmanuel Macron a prelungit starea de urgenta in Franta pana la 11 mai si a anuntat ca evenimentele cu public nu vor fi permise pana la jumatatea lunii iulie cel putin.

Aceasta inseamna ca Turul Frantei, cea mai importanta competitie de ciclism din lume, nu se va mai desfasura in intervalul 27 iunie – 19 iulie.

Potrivit cotidianului Le Parisien, organizatorii Marii Bucle, societatea ASO, ia in calcul amanarea competitiei cicliste pentru intervalul cuprins intre datele de 25 iulie si 16 august.

Fiecare localitate care gazduieste plecari si sosiri in etapele programate a incasat deja banii din partea organizatorilor Turului, intre 80.000 si 120.000 de euro.

Pe de alta parte, publicatia sportiva L’Equipe avanseaza ipoteza organizarii Turului Frantei in luna septembrie, pentru a permite pana atunci sportivilor sa-si reintre gradual intr-un ritm normal de competitie.

Cel putin o cursa pregatitoare ar urma sa aiba loc inaintea Marii Bucle, de preferat Criterium Dauphine, intrecere de o saptamana in zona Alpilor francezi si care in mod normal se desfasura in prima saptamana din iunie.

A treia ipoteza este lansata de publicatia spaniola Marca, potrivit careia Turul Frantei s-ar putea disputa intre 2 si 25 august, ceea ce ar duce la anularea Turului Spaniei, ultima cursa de trei saptamani programata initial pentru perioada 14 august – 6 septembrie.

Deja un mare tur a fost amanat, este vorba de Turul Italiei, cursa care trebuia sa se desfasoare in luna mai (9-31) cu plecare din Budapesta si care ar urma sa se desfasoare in octombrie.



Turul Frantei afectat de coronavirus. Trei scenarii pentru reprogramarea cursei in acest an