Ciclism

Tripla pentru Marcel Kittel in Turul Frantei dupa o victorie la fotografie

Sursă foto: twitter.com

Germanul Marcel Kittel si-a trecut in cont, vineri, a treia victorie de etapa in aceasta editie din Turul Frantei.

Rutierul echipei belgiene Quick Step s-a impus la fotografie in fata norvegianului Edvald Boasson Hagen de la Dimension Data la capatul celui mai strans final de etapa din acest an in Marea Bucla.

Kittel a pierdut roata coechipierului sau Fabio Sabatini, omul responsabil sa-l lanseze spre sprintul final, si la nu moment dat parea ca va rata etapa.

Boasson Hagen a declansat primul ostilitatile fiind urmat indeaproape de australianul Michael Matthews, insa Kittel a aratat ca ramane cel mai puternic dintre rutierii plutonului in termeni de viteza pura si a recuperat neverosimil terenul pierdut in doar cativa zeci de metri.

Pentru Kittel este a doua victorie de etapa consecutiva in Turul Frantei, a treia in acest an si a 12-a in cariera. Neamtul de 29 ani s-a impus in etapa a doua de la Liege si in etapa a 6-a de la Troyes.

Clasamentul general a ramas nemodificat, cu britanicul Chris Froome in continuare imbracat in tricoul galben pentru 12 secunde in fata lui Geraint Thomas si 14 in fata lui Fabio Aru.

Turul Frantei continua, sambata, cu etapa a 8-a, o mansa de 187.5 km cu final in catarare la Station des Rousses.

Finalul la fotografie intre Kittel si Boasson Hagen:



Tripla pentru Marcel Kittel in Turul Frantei dupa o victorie la fotografie