Ciclism

Tom Dumoulin castiga Turul Italiei in ultima etapa

Sursă foto: twitter.com/giroditalia

Indepartat la aproape un minut de Nairo Quintana in ultima etapa de munte din Turul Italiei, olandezul Tom Dumoulin a recuperat pe terenul lui preferat, la contratimp, si a imbracat tricoul roz la Milano dupa trei saptamani de cursa apriga.

Etapa finala, un contrattrimp pe plat in lungime de 29.3 km intre Monza si Milano, i-a revenit olandezului Jos Van Emden de la Lotto-Jumbo.

Acesta a acoperit traseul in putin peste jumatate de ora si l-a devansat pe Dumoulin cu 15 secunde. Podiumul etapei a fost completat de italianul Manuel Quinziato, rutier mai lent cu 27 secunde.

Quintana a pierdut tricoul roz in aceasta ultima etapa cu o sosire pe 27 la un minut si 24 secunde in urma lui Dumoulin. Aceasta in conditiile in care columbianul agonisise doar 53 de secunde in munti.

La final, dupa trei saptamani de intrecere, Dumoulin l-a devansat pe Quintana cu 31 secunde, podiumul fiind completat de Vincenzo Nibali la 40 secunde. 

In afara primelor locuri au ramas francezul Thibaut Pinot si rusul Ilknur Zakarin.

Quintana va incerca sa-si ia revansa in Turul Frantei, unde insa il asteapta dueluri dintre cele mai tari cu Chris Froome si Alberto Contador.



Tom Dumoulin castiga Turul Italiei in ultima etapa