Ciclism

Simon Gerrans, primul australian care castiga Liege-Bastogne-Liege

Decana curselor de o zi si una dintre intrecerile monument ale ciclismului profesionist, Liege-Bastogne-Liege, i-a revenit in acest an campionului australian Simon Gerrans.

Acesta a profitat de apatia favoritilor la victorie si a sprintat decisiv pe ultima linie dreapta a celor 263 de kilometri programat intre Liege-Bastogne si retur.

Gerrans l-a invins pe Alejandro Valverde, unul dintre favoriti si recent invingatorul din Sageata Valona. Pe trei s-a clasat Michal Kwiatkowski, campionul Poloniei.

Doi italieni au preluat controlul cursei pe ultima catarare a cursei, Col de Saint Nicholas sau Dealul Italienilor cum mai este aceasta cunoscuta. Giampaolo Caruso si Dominico Pozzovivo au incercat marea lovitura in fata unui pluton letargic.

Singurul care a raspuns actiunii acestora a fost irlandezul Daniel Martin, campionul de anul trecut. Martin chiar a fost foarte aproape sa-i ajunga din urma pe cei doi din fata, insa a avut ghinion teribil si a cazut in ultimul viraj al cursei.

Gerrans a profitat de indecizia celorlalti favoriti si a dat atacul decisiv trecandu-si in palmares a doua victorie intr-o clasica monument dupa cea reusita in Milano-San Remo (2012).

Cu Liege-Bastogne-Liege s-a incheiat practic sezonul clasicelor de primavara, plutonul profesionist pregatindu-se pentru startul Turului Italiei, primul mare tur al sezonului, care debuteaza pe 9 mai la Belfast in Irlanda de Nord.



Simon Gerrans, primul australian care castiga Liege-Bastogne-Liege