Ciclism

Schimbare de lider in Turul Italiei. Un columbian preia puterea

Contratimpul individual desfasurat, joi, intre Barbaresco si Barolo pe o distanta de 41.9 kilometri, a produs schimbarea liderului in Turul Italiei, unde australianul Cadel Evans a pierdut tricoul roz.

Evans a ajuns la sosire cu al treilea timp si a pierdut un minut si 34 de secunde in raport cu Rigoberto Uran de la Omega Pharma-Quick Step.

Liderul echipei belgiene a fost singurul dintre rutieri care a reusit sa coboare sub 58 de minute pe traseul valonat din asa numitul “Imperiu al Vinului”, iar la final Uran l-a devansat cu un minut si 17 secunde pe italianul Diego Ulissi.

Rutierul de la Lampre-Merida a rezitat mult timp pe prima pozitie si in absenta unui parcurs de exceptie din partea lui Uran ar fi bifat a treia victorie de etapa in acest Giro si totodata primul succes intr-un contratimp individual.

Evans a urcat pe ultima treapta a podiumului de etapa cu cinci secunde in fata polonezului Rafal Majka de la Tinkoff-Saxo.

Contratimpul individual din etapa a 12-a a Turului Italiei s-a desfasurat in conditii de sosea uda, iar rutierii au negociat cu precautie virajele intalnite pe traseu dupa numeroasele cazaturi si abandonuri la care am asistat pana acum.

La general Uran este noul lider si purtator al tricoului roz, urmat la 37 de secunde de Evans. Majka este al treilea la un minut si 52 de secunde.



Schimbare de lider in Turul Italiei. Un columbian preia puterea