Ciclism

Schimbare de lider in Turul Emiratelor Arabe Unite

Sursă foto: https://twitter.com/uae_tour

Elvetianul Stefan Bissegger a devenit noul lider din Turul Emiratelor Arabe Unite dupa castigarea etapei a 3-a, un contratimp disputat pe distanta a 9 kilometri la Ajman.

Rutierul echipei EF Education-EasyPost a acoperit distanta etapei de marti in 9 minute si 43 de secunde, Bissegger devansandu-l cu sapte secunde pe italianul Filippo Ganna de la INEOS Grenadiers.

Podiumul etapei a fost completat de olandezul Tom Dumoulin (Jumbo-Visma), mai lent cu 14 secunde in raport cu invingatorul.

Locul patru i-a revenit slovenului Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Dublul castigator de Turul Frantei a pierdut 18 secunde la prima etapa din 2022 in care si-a testat cu adevarat fortele intr-o competitie oficiala.

La 23 de ani si 162 de zile, Stefan Bissegger este al doilea cel mai tanar castigator de etapa din Turul Emiratelor Arabe Unite, dupa Tadej Pogacar in 2020, cand slovenul avea 21 de ani si 159 de zile.

Bissegger este primul elvetian castigator de etapa in Turul EAU.

Primele doua etape au fost castigate la sprint de Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), respectiv Mark Cavendish (Quick-Step).



Schimbare de lider in Turul Emiratelor Arabe Unite