Ciclism

Sagan s-a sufocat si rateaza victoria in Milano-San Remo

Sursă foto: twitter.com

Mare favorit la obtinerea primei victorii din cariera in "monumentul" Milano-San Remo, una dintre cele mai grele curse de o zi din ciclismul de sosea, campionul mondial Peter Sagan s-a sufocat la un sprint in trei si a fost invins de polonezul Michal Kwiatkowski. Romanul Eduard Grosu s-a clasat pe locul 71 din 195 de rutieri care au ajuns la sosire.

Sagan a atacat furibund pe Poggio, ultima catarare a cursei de 298 de kilometri, si a reusit sa creeze o diferenta fata de pluton.

Doar Kwiatkowki si cu francezul Julian Alaphilippe au reusit sa raspunda la atacul slovacului si sa tina pasul cu detinatorul tricoului de campion mondial.

Cei trei au construit un ecart de aproape 20 de secunde pe coborarea de trei kilometri care a urmat de pe Poggio, iar finalul s-a jucat ca in fiecare an cu sufletul la gura.

Sigur pe victoria lui precum Erik Zabel in celebra imagine cand a fost surprins de Oscar Freire (2004), imagine devenita emblematica pentru pasionatii de ciclism, Sagan a declansat primul sprintul final si parea desprins in castigator.

Numai ca slovacul a inceput sa se sufoce pe ultimii metri si a fost ajuns din urma de Kwiatkowski.

Mult mai proaspat pe acei ultimi metri, rutierul polonez de la echipa Sky a impins bicicleta suficient cat sa obtina victoria in Milano-San Remo.

Sagan s-a clasat pe doi, cu Alaphilippe pe ultima treapta a podimului in aceasta cursa monument incheiata dupa mai bine de 7 ore! Pentru Sagan este al doilea loc secund in La Classicissima di primavera dupa cel din 2013 cand a pierdut in fata lui Gerald Ciolek.

Plutonul a trecut linia de sosire dupa cinci secunde cu Alexander Kristoff impunandu-se in fata lui Fernando Gaviria in sprintul pentru locul patru.

Pentru Kwiatkowski, fost campion mondial, este a doua victorie in acest inceput de primavara dupa cea obtinuta in Strade Bianche. Sagan ramane cu victoria din Kuurne-Bruxelles-Kuurne si cele doua etape obtinute in Tirreno-Adriatico.



Sagan s-a sufocat si rateaza victoria in Milano-San Remo