Ciclism

Purito Rodriguez castiga primul mare duel montan din Turul Cataluniei

Dupa doua zile in care slovenul Luka Mezgec a facut legea la sprint, miercuri in prim plan au aparut oamenii grei cu ambitii in clasamentul general.

Ultimii kilometri ai etapei montane dintre Banyoles si La Molina i-au adus in fruntea cursei pe Chris Froome, ultimul castigator al Turului Frantei, pe Alberto Contador, principalul rival al britanic, dar si pe Joaquim Rodriguez, respectiv Nairo Quintana.

Primul care a declansat ostilitatile pe ascensiunea finala in lungime de 5.8 kilometri a fost Froome, insa atacul sau nu a reusit sa creeze panica in randul celorlalti favoriti.

Rodriguez a raspuns primul, dupa care au venit Contador si Quintana. In momentul in care Purito Rodriguez s-a ridicat din sa si a inasprit ritmul doar Contador a incercat sa mentina ritmul, in timp ce Froome s-a scufundat.

Originar chiar din Cataluni, Rodriguez a trecut primul linia de sosire fiind urmat la cinci secunde de Contador si la noua secunde de Quintana. Al patrulea s-a clasat americanul Tejay Vangarderen, in timp ce Froome a venit doar pe cinci la 13 secunde in urma lui Rodriguez.

Clasamentul etapei a 3-a se confunda practic si cu ierarhia generala a Turului Cataluniei, cursa care programeaza joi o a doua etapa cu final la altitudine.

Ciclistii vor pleca de la Alp (La Molina) si vor ajunge la Setcases dupa 166.4 kilometri undeva la peste 2200 de metri altitudine pe o catarare de categorie speciala.



Purito Rodriguez castiga primul mare duel montan din Turul Cataluniei