Ciclism

Prezentarea Turului Romaniei. Cate echipe participa si ce premii sunt in joc

Ajunsa la editia cu numarul 50, Mica Bucla, asa cum mai este cunoscut Turul ciclist al Romaniei, aduna la startul din acest an 130 de rutieri din cadrul a 18 echipe.

Patru dintre aceste formatii aliniate la start sunt din Romania, mai precis echipa nationala cu Andrei Nechita lider, Tusnad Cycling Team, CS Dinamo Mazicon si CS Petrolul Ploiesti.

Celelalte echipe participante sunt: Kolss Cycling Team (Ucraina), RPM Team (Ecuador), Metalc Cycling Team (Serbia), Start-Trigon Cycling Team (Argentina), Team Ur-Krostitzer Univega (Germania), Hemus 1896 Troyan (Bulgaria), Utensilnord Ora24.eu (Ungaria), SP Tablewere (Grecia), Republica Moldova, Wilton Care4Bikes (Olanda), Ruiter Dakkapellen Wieleream (Olanda), Cycling Team Friuli (Italia), Brisaspor (Turcia), Vini Fantini (Italia), aceasta din urma participand in editia din acest an a Turului Italiei printr-un wild card.

Cotata de Uniunea Ciclista Internationala la categoria 2.2 (n.r. - cursa pe etape de categoria a doua), Mica Bucla are un buget total de 17.534 de euro, dintre care 2.200 vor reveni rutierului care va ajunge in galben pe podiumul de la Bucuresti.

La fel ca in Turul Frantei, tricoul galben este cel mai important element distinctiv si in Turul Romaniei, acesta fiind acordat celui mai bine clasat rutier in clasamentul individual general.

Rutierii se vor mai duela pentru Tricoul Alb acordat in clasamentul combativitatii, tricoul verde pentru cataratori, tricoul rosu pentru sprinteri, tricoul bleumarin acordat celui mai bun ciclist din Romania si tricoul tricolor acordat celui mai bine clasat rutier roman sub 23 de ani.

Cursa propriu-zisa debuteaza duminica, 30 iunie, printr-un contratimp pe echipe la Marghita, in Judetul Bihor, pe o lungime de 16 kilometri.

Programul complet arata astfel:

30.06 Marghita - contratimp pe echipe (16 km)
1.07 Marghita - Baia Mare (168 km)
2.07 Reghin - Miercurea Ciuc (140 km)
3.07 Bicaz - Botosani (198 km)
4.07 Botosani - Vaslui (189 km)
5.07 Vaslui - Galati (188 km)
6.07 Buzau - Bucuresti (134 km)



Prezentarea Turului Romaniei. Cate echipe participa si ce premii sunt in joc