Ciclism

Peter Sagan rateaza cu poarta goala victoria in Turul Frantei

Pentru a nu spune, cu alte cuvinte, ca rutierul slovac de la Tinkoff-Saxo a irosit o noua sansa pentru o victorie pe care la un moment dat s-a parut ca o are in mana.

Purtatorul tricoului verde a suferit doua infrangeri, vineri, in etapa a 13-a din Turul Frantei. Mai intai s-a vazut depasit la sprintul intermediar de Andrei Greipel, dupa ce nu a reusit sa-si dezvolte sprintul. Apoi, la finalul de etapa programat usor in urcare, Sagan nu a izbutit sa-l depaseasca pe belgianul Greg van Avermaet.

Rutierul de la BMC a fost primul dintre favoritii la victoria de etapa care a declansat sprintul final, insa Sagan s-a plasat extraordinar de bine in roata acestuia.

Slovacul a asteptat insa prea mult, iar cand s-a decis sa atace a facut-o gresit prin stanga lui Van Avermaet, fiind la un pas de a acrosa barierele exterioare. Iesirea prin dreapta a fost prea tarzie si Sagan s-a multumit in final cu locul secund. Podiumul a fost completat de Jan Bakelants (Ag2r-La Mondiale)

Pentru Sagan n-ar fi chiar primul loc doi, ci chiar al 15-lea in Turul Frantei. Doar in acest an Sagan a adunat patru locuri secunde la final.

De asemenea, este pentru al treilea an consecutiv cand Sagan aduna patru finaluri de etapa pe locul al doilea. Inca un loc doi si rutierul lui Tinkoff va egala rezultatul elvetianului Alex Zuelle din 1999, cu cinci finaluri pe locul al doilea.

Pentru Van Avermaet aceasta este a 25-a victorie din cariera si de departe cea mai importanta.

"Am atacat devreme, stiu asta, dar am sperat ca cine se ia dupa mine sa nu ma poate depasi", a spus belgianul dupa castigarea etapei.

Din fericire pentru Van Avermaet, urmaritorul sau s-a numit Peter Sagan, un abonat la locul al doilea.

Britanicul Chris Froome a sosit al sasealea pastrandu-si fara probleme tricoul galben in fata principalilor urmaritor.

Aceasta etapa a 13-a a fost mai degraba una de tranzitie, cu un grup de evadare format din sase rutieri si un pluton dornic sa-si ofere dupa mult timp un sprint masiv la final.



Peter Sagan rateaza cu poarta goala victoria in Turul Frantei