Ciclism

Peter Sagan, noul vechi campion mondial la ciclism

Slovacul Peter Sagan a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul mondial pe sosea la Campionatele Mondiale in cursa de fond desfasurata la Doha (Qatar).

Sagan s-a impus la un sprint redus dupa mai bine de 250 de kilometri de cursa printr-un soare torid care i-a rapus la propriu pe multi.

Marii invinsi ai slovacului sunt britanicul Mark Cavendish si belgianul Tom Boonen, doi fosti campioni mondiali care au sperat sa reimbrace tricoul alb in culorile curcubeului.

Olandezul Tom Leezer a animat ultimii 2.5 kilometri cu un atac solitar, dar imediat belgienii si italienii s-au lansat in urmarirea acestuia, iar rutierul batav a fost prins cu doar cateva sute de metri inaintea liniei de sosire.

Romania l-a avut pe Andrei Nechita la startul cursei masculine de fond, dupa ce juniorii Denis Vulcan si Mihai Babaita au avut clasari in primii 70 cu doua zile in urma. Vulcan a fost al 33-lea si Babaita al 63-lea, la un minut si 45 de secunde in urma campionului Jakob Egholm din Suedia.Peter Sagan, noul vechi campion mondial la ciclism