Ciclism

Pe ce loc s-a clasat Eduard Grosu la prima cursa din 2014 pentru noua lui echipa

Sezonul european de ciclism a debutat in prima duminica din februarie cu doua curse de o zi, Marele Premiu de la Marsilia (Franta) si Marele Premiu al Coastei Etrusce (Italia). La startul acesteia din urma s-a aliniat si Eduard Grosu, sprinterul roman care evolueaza in acest sezon pentru echipa profesionista Vini Fantini - Nipo De Rossa.

Kenneth Vanbilsen de la Topsport Vlaanderen-Baloise a castigat la sprint prima cursa franceza a anului in fata lui Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Metropole) si a lui Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale).

Thomas Vaubourzeix (La Pomme Marseille 13), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Frederic Brun (BigMat-Auber 93) si Brice Feillu (Bretagne-Seche Environnement) au format evadarea zilei care a atins un punct maxim de sase minute.

Echipele Europcar, IAM si FDJ.fr au dus trena in urmarirea fugarilor, pentru ca ulterior oamenii lui John Degenkolb de la Giant-Shimano sa se alature celor din fruntea plutonului.

Chiar daca evadatii au fost ajunsi din urma si victoria s-a decis la un sprint masiv, Degenkolb nu a avut puterea sa ocupe nici macar un loc pe treptele inferioare ale podiumului si a incheiat pe patru.

Rezumatul video al cursei de la Marsilia:

Simone Ponzi, fostul rutier de la Astana in prezent la noua echipa Neri Sottoli - Yellow Fluo, s-a impus in Costa degli Etrusci, o cursa de o zi desfasurata intre San Vincenzo si Donoratico la malul Tirenianei in apropiere de Livorno.

Ponzi a atacat intr-o zona de plat dupa ultima trecere peste catararea Torre Segalari (2.9 km cu 9% panta medie) si s-a impus cu un avans de opt secunde in fata coechipierului sau Mauro Finetto.

Ciclistul roman Eduard Grosu a sosit intr-un “autobuz” la 7 minute si 30 de secunde in urma invingatorului fiind clasat pe locul 93.

Grosu evolueaza din acest sezon pentru echipa Vini Fantini - Nippo De Rosa, acesta fiind la primul an pentru o echipa profesionista.

Din 5 februarie Grosu va participa la Turul Dubaiului, cursa pe etape care va putea fi urmarita in Romania pe frecventa postului Eurosport.

Rezumatul cursei Costa degli Etrusci:

[news-104001]



Pe ce loc s-a clasat Eduard Grosu la prima cursa din 2014 pentru noua lui echipa