Ciclism

Mathieu Van Der Poel obține victoria în cursa monument Milano – San Remo

Sursă foto: https://twitter.com/Milano_Sanremo

Olandezul Mathieu Van Der Poel a avut cele mai puternice picioare după aproape 300 de kilometri și s-a impus pentru prima dată în carieră în Milano – San Remo sau Clasica Clasicelor în ciclismul mondial de șosea.

Rutierul în vârstă de 28 de ani a forțat pe Poggio, ultima ascensiune a traseului de 294 de kilometri dintre Milano și San Remo, reușind să creeze un ecart de 5-6 secunde în fața altor trei favoriți.

Slovenul Tadej Pogacar a declanșat ostilitățile pe Poggio, unde doar cicliști puternici au putut menține ritmul. Belgianul Wout van Aert și italianul Filippo Ganna au făcut de asemenea parte din grupul desprins pe Poggio.

Dintre cei patru din frunte Van Der Poel a fost singurul care și-a asumat cele mai mari riscuri, atacând de unul singur cu 5.5 kilometri rămași din cursă.

Van der Poel a menținut diferența până la încheierea celei mai pasionante coborâri din ciclismul mondial apoi, cu 2.1 kilometri până la linia de sosire, olandezul s-a prăvălit în mare viteză pe via Roma spre mult așteptatul final.

Echipierul de la Alpecin a câștigat ediția cu numărul 114 din Milano – San Remo cu un avans de 15 secunde în fața grupului de trei format din Ganna, Van Aert și Pogacar.

Topul cinci a fost completat de Jasper Philipssen, coechipierul lui Van Der Poel, sosit cu o întârziere de 26 de secunde.

”Este o cursă pe care mi-am dorit dintotdeauna să o câștig cu orice preț”, a spus Van Der Poel la final.

Pentru acesta este al doilea monument din ciclism adjudecat, după ce a triumfat de două ori în Turul Flandrei.

Van Der Poel îi calcă pe urme ilustrului său bunic Raymond Poulidor, câștigător al cursei Milano – San Remo în 1961.

Nouă rutieri au format evadarea inițială a cursei, cu un avans care nu a depășit 3 minute și 20 de secunde. Cei nouă au fost anihilați de pluton înaintea de urcarea pe Cipressa, în penultimul cel mai important punct al cursei.

Germanul Nils Politt a încercat marea cu degetul între Cipressa și Poggio cu o acțiune sortită eșecului.

Este al șaptelea an consecutiv când Milano – San Remo se decide după un atac pe Poggio și a 12-a oară în ultimii 23 de ani.

Ordinea la final în Milano - San Remo, după 6 ore, 25 de minute și 23 de secunde:



Mathieu Van Der Poel obține victoria în cursa monument Milano – San Remo