Ciclism

Mark Cavendish sparge gheata in Turul Frantei din acest an

Dupa mai multe etape in care a fost depasit de Andre Greipel, purtatorul tricoului verde, britanicul Mark Cavendish a scos capul la sprint si a obtinut o frumoasa victorie de etapa dupa un efort spectaculos in mansa dintre Livarot si Fougeres (190.5 km).

Cavendish a reusit prin bogata sa experienta sa-si gaseasca cel mai bun loc in grupul de frunte, loc care i-a permis sa abordeze la viteza maxima sprintul de final.

Sprint in care i-a invins pe slovacul Peter Sagan, purtatorul tricoului alb (n.r. – liderul ierarhiei tinerilor, si pe Andre Greipel, rutier cu doua victorii de etapa in Turul Frantei din acest an.

Cu acest nou succes Cavendish a ajuns la a 26-a victorie de etapa in Turul Frantei si mai are nevoie de doar doua succese pentru a-l egala pe Bernard Hinault, rutier cu cinci victorii la general in Marea Bucla. Lider la capitolul victorii in Turul Frantei este belgianul Eddy Merckx, cu 34 de succese.

Nou purtator al tricoului galben

Dupa abandonul lui Tony Martin ca urmare a cazaturii din etapa precedenta, tricoul galben nu a fost purtat pe sosea in aceasta etapa a 7-a.

La finalul mansei tunica de lider la general a revenit la britanicul Chris Froome de la Sky. Acesta are un avans de 11 secunde in fata lui Peter Sagan.

1 Froome, 2 Sagan +11, 3 van Garderen +13, 4 Gallopin +26, 5 Van Avermaet +28, 6 Uran +34, 7 Contador +36, 8 Stybar +52, 9 Thomas +1:03.

Sambata final in catarare

Etapa de sambata intre Rennes si Mur de Bretagne propune un final in catarare si o batalie care se anunta pe cinste intre rutierii cu aptitudini montane.

Ultimii doi kilometri din cei 181.5 programati vor fi in urcare.

sursa foto: twitter.com/letour


Mark Cavendish sparge gheata in Turul Frantei din acest an