Ciclism

Julian Alaphilippe, primul campion mondial pentru Franta in ultimii 23 ani. Reprezentantul Romaniei n-a ajuns la sosire!

Sursă foto: https://twitter.com/UCI_cycling

Rutierul Julian Alaphilippe a cucerit, duminica, medalia de aur in cursa de fond la Campionatele Mondiale de ciclism care au avut loc la Imola, in San Marino.

Alaphilippe s-a desprins in castigator dupa un atac solitar, lasand deschisa lupta pentru celelalte locuri pe podium intre alti cinci rutieri.

Belgianul Wout van Aert s-a clasat al doilea, in timp ce podiumul a fost completat de elvetianul Marc Hirschi.

Slovenul Primoz Roglic, al doilea in Turul Frantei incheiat de putina vreme, a incheiat al saselea.

Ultimul francez care a castigat titlul mondial in cursa de sosea a fost Laurent Brochard, in 1997, an in care Laurent Jalabert se impunea la contratimp.

Ciclismul de top continua cu celelalte doua Mari Tururi, decalate din cauza pandemiei de coronavirus.

Turul Italiei va incepe in 3 octombrie, in timp ce Turul Spaniei va debuta pe 20 octombrie inainte ca Giro sa se fi incheiat.

Eduard Grosu, singurul reprezentant al Romaniei in cursa de sosea fond, nu a incheiat cursa intinsa pe durata a 6 ore si 38 de minute / 258 km.

Finalul a avut loc pe circuitul de Formula 1 de la Imola, traseul legendar pe care si-a pierdut viata Ayrton Senna intr-o cursa din Marele Circ.Julian Alaphilippe, primul campion mondial pentru Franta in ultimii 23 ani. Reprezentantul Romaniei n-a ajuns la sosire!