Ciclism

Jonas Vingegaard a început cu stângul în Tirreno-Adriatico. Să fie de la noua cască de contratimp?

Sursă foto: https://twitter.com/vismaleaseabike

Danezul Jonas Vingegaard concurează în această săptămână în ”cursa celor două mări”, competiție de World Tour care traversează Italia de la vest la est.

După ce a făcut spectacol în Gran Camino, cu trei victorii de etapă și succes la general, dublul câștigător al Turului Franței a fost doar al nouălea în prima etapă din Tirreno-Adriatico, o manșă contratimp individual pe distanța de 10 km la Lido di Camaiore.

Spaniolul Juan Ayuso de la echipa UAE a obținut victoria de etapă și primul tricou de lider la general, după ce l-a devansat cu o secundă pe italianul Filippo Ganna de la INEOS, un specialist al contratimpului.

Podiumul a fost completat de un alt italian, Jonathan Milan de la Lidl-Trek, mai lent cu 12 secunde în raport cu învingătorul.

Mare favorit la câștigarea cursei, Vingegaard a surprins pe toată lumea cu rezultatul său, pierzând 22 de secunde pe un traseu de 10 kilometri.

Echipa Visma a propus pentru Tirreno-Adriatico o nouă cască revoluționară de contratimp care în termeni de performanță nu i-a ajutat prea mult pe oamenii în galben și negru.

Este pentru a doua oară în acest an când Vingegaard nu convinge la contratimp, în Gran Camino fiind al 46-lea pe un traseu de 14.8 kilometri.

În vârstă de 27 de ani, Jonas Vingegaard a câștigat Turul Franței în ultimii doi ani și încearcă tripla în 2024.

Tadej Pogacar, principalul său rival, tocmai a deschis sezonul cu o demonstrație de forță prin câștigarea Strade Bianche după un atac solitar în ultimii 80 de kilometri.

Belgianul Remco Evenepoel a pus și el ochii pe Marea Buclă și concurează în Paris-Nisa la prima lui apariție din carieră în Hexagon, unde se luptă pentru tricoul galben cu Primoz Roglic, fostul coechipier al lui Vingegaard la Visma.



Jonas Vingegaard a început cu stângul în Tirreno-Adriatico. Să fie de la noua cască de contratimp?