Ciclism

Incepe Giro. Trei saptamani de lupta pentru tricoul roz

Sursă foto: twitter.com/giroditalia

Turul Italiei, primul Mare Tur al anului, debuteaza vineri si aceasta editie cu numarul 100 se anunta una extrem de pasionanta.

Principalul favorit la victoria finala este Nairo Quintana, columbianul care si-a propus in acest an sa-i calce pe urme lui Marco Pantani realizand dubla Turul Italiei-Turul Frantei. “Piratul” este ultimul rutier care a castigat cele doua mari curse in acelasi an (1998).

Quintana va avea o concurenta puternica in batalia pentru tricoul roz, italianul Vincenzo Nibali schimbandu-si echipa dar nu si dorinta de a obtine o noua victorie in Giro.

Francezul Thibaut Pinot este dornic sa performeze la randul sau intr-un Mare Tur, in timp ce britanicul Geraint Thomas are de partea sa atuurile echipei Sky. Nu trebuie scosi din calcule nici olandezii Tom Dumoulin si Bauke Mollema, Teejay Vangardeeren, Adam Yates sau Pierre Rolland, pentru a-i numi doar pe cativa dintre cei care se anunta in prima linie a Turului Italiei.

Quintana a mai castigat Turul Italiei in 2014, dar in acest an ambitia rutierului de 27 ani este sa incerce realizarea dublei cu Turul Frantei.

Editia cu numarul 100 a Giro porneste la drum din Sardinia, iar actiunea la inaltime nu va intarzia prea mult. In etapa a 4-a este programat un final spectaculos in catarare la Muntele Etna.

Cursa propune de asemenea doua ascensiuni peste temutul Stelvio in etapa a 16-a, unde practic s-ar putea decide invingatorul. De asemenea, clasamentul va suferi modificari importante in urma celor doua contratimpuri individuale.

Pana acolo insa prima etapa propune un traseu de 206 km intre Alghero si Olbia, finalul fiind unul propice unui sprint masiv in care sa iasa in prim plan rutieri precum Andre Greipel, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Sascha Modolo sau Giacomo Nizzolo.



Incepe Giro. Trei saptamani de lupta pentru tricoul roz