Ciclism

Greii ciclismului mondial si-au dat intalnire in Dubai. Eduard Grosu a ratat prezenta

Campionul mondial Rui Costa, fostul campion Mark Cavendish, dar si rutieri precum Fabian Cancellara, Alejandro Valverde sau Peter Sagan s-au aliniat, miercuri, la startul primei editii a Turului Dubaiului, competitie care se inscrie in politica locala de promovare turistica a zonei Golfului Persic.

La starul cursei din Dubai ar fi trebuit sa se alinieze si romanul Eduard Grosu, primul ciclist de la noi din tara care a semnat si concureaza pentru o echipa profesionista.

Convocat de echipa Vini Fantini-Nippo De Rosa pentru cursa din Dubai, Grosu a fost intors din drum pe aeroportul international Fiumicino din Roma din cauza unei probleme cu pasaportul.

Autoritatile din Dubai accepta doar pasapoarte permanente, iar Grosu are in acest moment un pasaport temporar din cauza caruia a ratat prima sa mare cursa a carierei.

Prima etapa din Turul Dubaiului, o mansa contratimp de 9.9 km, i-a revenit americanului Taylor Phinney de la echipa BMC.

Acesta l-a devansat pe coechipierul sau, britanicul Steven Cummings, si pe surprinzatorul danez Lasse Norman Hansen de la Garmin.

Pe patru s-a clasat Fabian Cancellara de la noua echipa Trek Factory, iar pe patru a venit campionul mondial de contratimp Tony Martin.

Rezultatele primei etape din Turul Dubaiului:



Greii ciclismului mondial si-au dat intalnire in Dubai. Eduard Grosu a ratat prezenta