Ciclism

Froome reuseste dubla in Dauphine. Contador ii rezista pe munte

Chris Froome a castigat, luni, etapa a 2-a din Criteriul Dauphine, cursa pregatitoare pentru Turul Frantei din acest an.

Purtator al tricoului galben dupa victoria obtinuta la contratimp in prima etapa, Froome a preluat initiativa pe catararea finala a mansei de luni si a incercat in repetate randuri sa-l desprinda pe Alberto Contador, principalul sau rival la victorie.

Al doilea dintre atacurile lui Froome a fost unul infernal, liderul echipei Sky impunand un ritm draconic ridicat din sa in plina ascensiune.

In stilul caracteristic de pedalat, cu topaiala care l-a facut celebru, Contador a dovedit ca este la un nivel fizic extrem de bun si a rezistat in fata lui Froome.

Cei doi au reusit sa se desprinda de ceilalti rutieri cu 4.8 km inaintea finalului, insa au redus ritmul si au permis celorlalti urmaritori sa revina asupra lor.

?

Astfel a revenit in grupul de frunte si Vincenzo Nibali (Astana), un alt pretendent la victoria finala in Turul Frantei. Nibali dovedeste insa o slabiciune care nu-l recomanda insa decat eventual pentru ultima pozitie a podiumului in Marea Bucla, aceasta daca admitem ca batalia pentru suprematia se va da doar intre Froome si Contador.

Froome a trecut astfel primul linia de sosire, cu “Pistolarul” Contador in roata sa, insa prin cele patru secunde de bonificatie luate de britanic diferenta dintre cei doi la general ajunge la 12 secunde.

Podiumul etapei a 2-a incheiata in urcare pe Col du Beal a fost completat de olandzul Wilco Keldermann (Belkin), unul dintre cei mai promitatori tineri rutieri ai momentului care a incheiat recent pe locul sapte la general in Turul Italiei.

Rezultatele etapei a 2-a:



Froome reuseste dubla in Dauphine. Contador ii rezista pe munte