Ciclism

Froome il bate pe Contador la contratimp in deschiderea Criteriului Dauphine

Principalii doi favoriti la castigarea Turului Frantei din acest an, Chris Froome si Alberto Contador, au inceput repetitia finala inaintea Marii Bucle prin contratimpul individual care a deschis Criteriul Dauphine.

Desfasurat la Lyon pe distanta a 10 km, contratimpul a fost castigat de Froome, rutier cronometrat in 13 minute si 14 secunde.

Britanicul de la Sky l-a devansat cu opt secunde pe Contador, rivalul sau de la Tinkoff-Saxo, in timp ce al treilea s-a clasat luxemburghezul Bob Jungels (Trek), sosit la noua secunde intarziere fata de invingator.

“Sunt aici pentru a incerca sa castig si sunt foarte, foarte bucuros pentru acest rezultat. Nu credeam sa scot un timp atat de bun pe un traseu asa de scurt. Criteriul Dauphine din acest an este foarte greu inca din primele etape si ma astept la o batalie intensa in munti”, a declarat Froome dupa etapa inaugurala.

Cursa pregatitoare pentru Turul Frantei continua, luni, cu etapa a 2-a, o mansa de 156 km intre Tarare si Col du Beal, etapa care se va incheia in plina catarare la 1390 metri altitudine.



Froome il bate pe Contador la contratimp in deschiderea Criteriului Dauphine