Ciclism

Final spectaculos de etapa in Giro cu victoria lui Richard Carapaz. Unul dintre favoriti a patit-o!

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia/

Primul final de etapa in ascensiune din Turul Italiei 2019 a fost marcat de o cazatura masiva petrecuta in ultimii zece kilometri.

Astfel, doar opt rutieri si-au disputat victoria de etapa, iar pana la urma cel mai puternic s-a dovedit a fi columbianul Richard Carapaz.

Ciclistul de la Movistar a atacat puternic in ultimul kilometru pe trena celor de la UAE, echipa cu trei rutieri in grupul fruntas de opt.

Singurul care a reactionat a fost australianul Caleb Ewan, un sprinter de meserie, insa ciclistul de la Lotto-Soudal s-a recunoscut in cele din urma invins de Carapaz.

Italianul Diego Ulissi a completat podiumul.

Implicat in cazatura masiva din finalul etapei, olandezul Tom Dumoulin a pierdut 4 minute si patru secunde vazandu-si naruite sansele la tricoul roz.

Lider la general ramane slovenul Primoz Roglic, ciclist care a evitat cazatura.

Cele 4 zile de la Dunkerque

Eduard Grosu s-a clasat al 35-lea, marti, in prima etapa din Cele 4 zile de la Dunkerque, competitie desfasurata in nordul Frantei.

Victoria de etapa i-a revenit olandezului Dylan Groenewegen.Final spectaculos de etapa in Giro cu victoria lui Richard Carapaz. Unul dintre favoriti a patit-o!