Ciclism

Evadare castigatoare in Turul Frantei cu Rafal Majka invingator

Polonezul Rafal Majka de la echipa Tinkoff a castigat, miercuri, etapa a 12-a din Turul Frantei, desfasurata pe un traseu montan intre Pau si Cauterets (188 km).

Majka s-a aflat in evadarea zilei si a reusit sa se mentina in frunte pana la final, cand a devenit doar al patrulea rutier din istorie invingator la Cauterets in Pirenei. Ceilalti trei au fost Jesus Lorono in 1953, Richard Virenque in 1989 si Miguel Indurain in 1995.

La un minut in spatele lui Majka a sosit irlandezul Daniel Martin, pentru ca podiumul sa fie completat de campionul Germaniei, Buchmann.

Grupul tricoului galben a sosit dupa 5 minute si 21 de secunde, cu Chris Froome in fata lui Alberto Contador. La doua secunde in fata acestora s-a clasat Alejandro Valverde, ciclist care a reusit sa sprinteze mai bine pe catarare in cautarea ameliorarii pozitiei la general.

Bauke Mollema a intrat in topul 10 la general dupa atacul dat pe catararea finala, profitand de slabiciunile italianului Vincenzo Nibali. Acesta pentru a doua zi consecutiv nu a izbutit sa tina pasul cu favoritii si a pierdut 50 de secunde.

Froome ramane pentru inca o zi lider la general si intra in topul 20 al ciclistilor care au purtat tricoul galben in Turul Frantei, egalandu-i la acest capitol pe Luis Ocana si Felice Gimondi.



Evadare castigatoare in Turul Frantei cu Rafal Majka invingator