Ciclism

Eduard Grosu, primul ciclist roman care semneaza cu o echipa profesionista

Eduard Grosu, castigator al unei etape la sprint in Turul Romaniei 2013, este primul ciclist roman care va concura pentru o echipa profesionista dupa ce a semnat cu italienii de la Vini Fantini – Nippo De Rosa.

Prima echipa italo-japoneza, asa cum este prezentata Vini Fantini – Nippo De Rosa, va concura in UCI Continental Team, a treia divizie ciclismul profesionist de sosea dupa UCI World Tour, categoria de elita a ciclismului mondial, si UCI Pro Continental.

Grosu, 21 ani, va avea astfel ocazia sa concureze in cele mai importante curse pe etape si de o zi din Italia si nu numai, Vini Fantini fiind o obisnuita a curselor de traditie din peisajul ciclismului italian.

Pe langa etapa castigata in Mica Bucla si Marele Premiu de la Sannazzaro, Grosu mai are in palmares un titlu national de contratimp la tineret (sub 23 ani).

Aflat in Italia alaturi de familie inca din 2010, Grosu a semnat un contract pe un an cu Vini Fantini si spune ca obiectivul sau este sa concureze sub tricolorul romanesc la Jocurile Olimpice de la Rio (2016).

“Sunt fericit ca am semnat acum, pentru ca de cand am urcat pe bicicleta am avut acest vis, sa ajung profesionist la 21 de ani, cu doi ani mai devreme decat ceea ce in ciclism este desemnat prin categoria Elite”, a declarat Eduard Grosu.

Echipa Vini Fantini – Nippo De Rosa ii are ca directori sportivi pe Stefano Giuliani si Alessandro Spezialetti, iar echipamentul de concurs este asigurat de Protos De Rosa.

De-a lungul timpului formatia a concurat sub diferite denumiri, de la ISD-Neri (2009-2010), la Farnese Vini-Neri Sottoli (2011), Farnese Vini-Selle Italia (2012) si pana la Vini Fantini-Selle Italia (2013). 

Pentru 2014 Vini Fantini continua pe cont propriu dupa despartirea de vechea echipa cu sediul in Marea Britanie si care va continua sub denumirea de Neri Sattoli. Vini Fantini si-a unit astfel fortele cu Nippo De Rosa si a rezultat prima echipa continentala italo-japoneza din ciclismul mondial.



Eduard Grosu, primul ciclist roman care semneaza cu o echipa profesionista