Ciclism

Eduard Grosu, locul 12 in etapa a zecea din Turul Italiei

Rezultat remarcabil obtinut, miercuri, de ciclistul roman Eduard Grosu in etapa a zecea din Turul Italiei, desfasurata intre localitatile Civitanova Marche si Forli (200 km).

Grosu a incheiat etapa pe locul 12, dar a fost al optulea rutier la sprintul masiv al plutonului, acesta sosind cu o intarziere de 18 secunde in raport cu invingatorul Nicola Boem.

Italianul de la Bardiani l-a invins in duel direct pe conationalul sau Matteo Busato, in timp ce Allesandro Malaguti, coechipierul lui Grosu la Nippo-Vini Fantini, a completat podiumul la doua secunde in urma primilor clasati.

Pentru Grosu, rutier aflat la prima participare intr-un Mare Tur ciclis, acest loc 12 este cel mai mare rezultat din cariera.

Rutierul nostru a mai iesit intr-o evadare in prima saptamana a cursei, care insa a fost anihilata de pluton pana la finalul mansei respective.

Lider la general ramane spaniolul Alberto Contador, urmat de italianul Fabio Aru, in timp ce australianul Richie Porte a iesit de pe podium dupa ce a pierdut doua minute dupa o pana in ultimii kilometri ai etapei.



Eduard Grosu, locul 12 in etapa a zecea din Turul Italiei