Ciclism

Eduard Grosu, confirmat in echipa sa pentru Turul Italiei

Dupa Sergei Tvetcov, rutier de origine moldoveana care va concura cu licenta romaneasca in Turul Italiei, tara noastra mai are inca un rutier la startul primului Mare Tur al anului in ciclismul profesionist.

Vestea pe care o asteptam cu totii a venit si Eduard Grosu, echipierul de la Nippo De Rosa-Vini Fantini a primitt confirmarea pentru Turul Italiei.

Participant in Turul Turciei, unde a reusit o clasare pe locul 9 intr-o etapa de sprint si a facut parte din evadarea zilei mai bine de 100 de kilometri in etapa finala de la Istanbul, Grosu a fost confirmat in echipa de noua rutieri pentru Il Giro.

“Un singur cuvant #GIRO !Multumesc tuturor pentru sustinere,am trecut printr-o perioada grea,dar acum sunt aici,si voi incerca sa fac ce stiu eu mai bine!”, a spus Grosu pe pagina sa oficiala de Facebook imediat dupa confirmarea participarii in Turul Italiei.

Cursa pentru tricoul roz debuteaza sambata, 9 mai, la San Lorenzo al Mare si se intinde pe durata a trei saptamani.

Printre participanti se numara si spaniolul Alberto Contador, marele favorit la castigarea cursei, dar si fostul campion mondial Tom Boonen.

Liderul echipei lui Edi Grosu este italianul Damiano Cunego, castigatorul Turului Italiei din 2004.



Eduard Grosu, confirmat in echipa sa pentru Turul Italiei