Ciclism

Dylan van Baarle, victorie solitara in cea mai rapida editie de Paris-Roubaix din istorie

Sursă foto: https://twitter.com/INEOSGrenadiers/

Ciclistul olandez Dylan van Baarle si-a trecut in palmares victoria in cursa monument Paris-Roubaix dupa un atac solitar cu 19 kilometri ramasi pana la finalul intrecerii din nordul Frantei.

Echipierul de la INEOS-Grenadier ajunsese in grupul principal cu doar 25 de kilometri ramasi din cei 257 programati initial in editia cu numarul 119 a Paris-Roubaix.

Van Baarle n-a stat prea mult langa Matej Mohoric, Yves Lampaert si Tom Devriendt, atacandu-i pe acestia la trecerea peste sectorul pavat cu numarul 5, Champhin-en-Pevele.

Un sector cotat la patru stele care a precedat trecere rutierilor peste legendarul sector de cinci stele Carrefour de l’Arbre.

In varsta de 29 de ani, Van Baarle a continuat sa dea pedale grele punand secunda dupa secunda in fata grupului urmaritor format din Mohoric si Lampaert.

Acesta din urma a fost protagonistul unei cazaturi spectaculoase dupa ce s-a lovit de un spectator imprundent, fiind aruncat pe spate direct pe pavatele colturoase.

Mohoric a fost ajuns de un al treilea grup din care au facut parte Wout van Aert si Stefan Kung, in timp ce Van Baarle scapa in castigator.

Victoria obtinuta in Paris-Roubaix este doar a sasea a carierei pentru Van Baarle, un ciclist care a incheiat al doilea la Campionatul Mondial din 2021 si a ratat de putin victoria anul acesta in Turul Flandrei.

Van Baarle este al saptelea olandez care castiga Infernul Nordului si primul dupa Niki Terpstra, in 2014.

Lupta pentru celelalte locuri pe podium s-a dat in patru, Van Aert impunandu-se in fata lui Kung pe velodromul Adrien Petrieux din Roubaix. Acestia au trecut linia de sosire dupa un minut si 47 de secunde in urma invingatorului.

Editia din acest an a fost cea mai rapida din istoria Paris-Roubaix, cu o medie de 45.79 km/h.

O cursa animata devreme de ruperea plutonului in doua dupa doar 57 de kilometri de la start din cauza vantului lateral.



Dylan van Baarle, victorie solitara in cea mai rapida editie de Paris-Roubaix din istorie